Carrefour, unul dintre cei mai mari retaileri din Europa, anunță, într-un comunicat de presă, că va reduce la jumătate dividendele pentru anul 2019, din cauza efectelor provocate de pandemia de coronavirus. CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, va renunța la 25% din salariul său pentru două luni.

Retailerul a anunțat că va reduce cu 50% dividendele aferente anului trecut, la 0,23 euro per acțiune, de la 0,46 euro per acțiune, cât stabiliseră în luna februarie a acestui an.

CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, va renunța la 25% din salariul său fix pentru o perioadă de două luni, corespunzătoare vârfului crizei generate de pandemia de Covid-19.

Mai mult, Bompard a anunțat consiliul de administrație al companiei că a decis înghețarea salariilor fixe ale tuturor membrilor comitetului executiv al grupului pe tot parcursul anului 2020. În plus, el le-a cerut acestora să renunțe la 10% din salariul fix pentru două luni.

CEO-ul Carrefour și membrii consiliului de administrație au decis să reducă onorariile directorilor cu 25% în 2020. Banii economisiți vor fi folosiți pentru finanțarea inițiativelor de sprijin destinate atât angajaților din Franța, cât și celor din străinătate.

Grupul Carrefour are peste 10.100 de magazine în 34 de țări. În România, retailerul are 346 de magazine dintre care 35 hipermarketuri 'Carrefour', 262 supermarketuri (221 magazine 'Market' și 41 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 8 magazine de proximitate 'Contact', cât și un magazin online pe www.carrefour.ro. Carrefour a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 10,56 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri