Carrefour lansează o lădiță cu legume, pentru a susține micii producători agricoli

Carrefour lansează un produs sezonier compus din lădițe cu legume proaspete, disponibile în magazine și online și donează echivalentul a 25% din valoarea fiecărei lădițe vândute către Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii, susținând astfel desfășurarea de proiecte durabile în domeniul agricol, potrivit unui comunicat de presă.

Lădița cu verdețuri, cu legume cultivate local, costă 19.99 lei. Aceasta conține 25 de articole provenind de la Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, de la producători din programul Creștem România BIO aflați în primii ani de conversie la agricultura ecologică, dar și de la sute de alți fermieri din țară, cu care Carrefour are contract sezonier: 1 kg spanac, 4 legături de ceapă verde, 4 legături de lobodă, 4 legături de ridichi, 4 legături de usturoi verde, 2 legături de leuștean, 2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel și 2 bucăți de salată verde. Această primă lădița este disponibilă pe rafturile hipermarket-urilor Carrefour și online, în platforma Bringo, până pe 15 mai.

Carrefour donează echivalentul a 25% din valoarea fiecărei lădițe vândute până pe 15 mai către Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii pentru a susține implementarea de programe sustenabile în agricultură.

„Anul acesta, iarna caldă a grăbit producția, ne-a impiedicat să urmăm calendarul agrar firesc și ne-am văzut în fața unei situații greu de gestionat fără un suport real. Un surplus de produse pe care, teoretic, nu am fi putut să le vindem dacă nu am fi avut sprijinul Carrefour, care ne-a preluat legumele”, a declarat Paul Piper, producător local din Arad.

Fundația Pentru Dezvoltarea Agriculturii (FDA) este o organizație independentă care a luat naștere în 2019.

Citeste si:
Programul care te învață să faci agricultură BIO: Cum te poți înscrie
Programul care te învață să...

În România, grupul Carrefour are peste 370 de magazine din țară. Prin platforma Bringo, Carrefour distribuie produsele în 24 de orașe.

Sursa foto: Carrefour
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri