Libris.ro, una dintre librăriile online din România, donează 10% din vânzările din data de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărților și Drepturilor de Autor, către Fondul de Urgență pentru Spitale. Fondurile în valoare de 26.700 lei sunt donate către Salvați Copiii România, urmând să fie direcționate către achiziția de echipamente de protecție pentru dotarea Spitalului de Urgență Petroșani, Hunedoara, se arată într-un comunicat de presă.

„Ne bucurăm că un număr mare de clienți au răspuns demersului nostru și putem astfel să donăm 26.700 lei către spitalul uneia dintre cele mai afectate zone ale țării, Hunedoara”, a declarat Laura Țeposu, director dezvoltare și cofondatoarea Libris.ro.

Prin donația Libris.ro către Salvați Copiii, medicii Spitalului de Urgență Petroșani vor primi materiale de protecție precum măști, halate, salopete, mănuși, ochelari de protecție, dezinfectanți și dezinfectante biocide. Ca număr de cazuri, județul Hunedoara este pe locul 4 în țară, iar ca număr de decese, pe locul 2 (cu 48 de decese), după Suceava.

Județele din care s-au plasat cele mai multe comenzi au fost București, Timiș, Cluj, Iași și Brașov.

Creștere de 85% a vânzărilor pe segmentul 18-24 ani, în starea de urgență

Odată cu decretarea stării de urgență și recomandările de distanțare socială, românii, și în special tinerii, s-au orientat către achiziția online de carte. Libris.ro a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor față de aceeași perioadă a anului trecut, pe intervalul de referință 16 martie -16 aprilie.

Retail jobs

„Aceasta periodă a adus în online mulți cititori noi, pe lângă cei care preferau să facă achizițiile în librăriile fizice. Cu siguranță o parte dintre ei vor rămane în online și după relaxarea restricțiilor. Sper că la finalul acestei perioade să avem în România un număr mai mare de oameni care citesc, astfel încât piața de carte să își revină rapid. În prezent creșterile din online nu acoperă scăderile din offline, librăriile fizice generând în mod normal peste 70% din vânzările anuale de carte”, a explicat Laura Țeposu.

Creșterea cea mai accentuată a fost pe segmentul 18-24 ani, unde atât traficul, cât și rata de conversie au avut o dinamică pozitivă, ducând la o creștere de 85% a comenzilor plasate.

Orientarea tinerilor către achizițiile online de carte a dus la creșteri semnificative și în categoriile preferate în special de acest segment de vârsta. Astfel, vânzările de carte Young Adult au crescut cu 110%, în timp ce vânzările de SF&Fantasy au crescut cu 145%.

Citeste si:
Startup-ul Pathways Software Solutions dezvoltă o aplicație pentru...
Startup-ul Pathways Software...

Vânzările de cărți pentru copii și cele de jocuri educative au crescut și acestea, pe fondul închiderii școlilor și grădinițelor, ambele înregistrând vânzări cu 72% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. Titlurile preferate pentru copii au fost atât din categoria beletristică, dar și din categoria cărților cu activități: „Pinguinul care voia să afle mai mult”e - Jill Tomlinson, „Jocuri pentru copii inteligenți. Carte de activități +3 ani”, „Dumbrava minunată” - Mihail Sadoveanu, „Micul Prinț” - Antoine de Saint-Exupery, „Jocuri pentru copii inteligenti. Carte de activitati +5 ani”. Puzzle-urile și bordgames-urile au dominat alegerile clienților Libris.ro în ceea ce privește jocurile.

Cele mai comandate cărți pe Libris.ro în perioada stării de urgență

Topul celor mai comandate cărți în perioada aceasta este condus de volumele de beletristică „Iartă-ma că te-am iubit” (Ela E.H), „Pacienta tăcută” (Alex Michaelides) și „Dragostea în vremea holerei” (Gabriel Garcia Marquez).

Citeste si:
Afacerile MedLife au atins pragul de 431 de milioane de lei în...
Afacerile MedLife au atins...

Romanul lui Garcia Marquez este, de altfel, cartea cu cea mai spactaculoasă creștere, cu 760 exemplare vândute în ultima lună, față de o medie de 1 exemplar/lună înainte de declanșarea pandemiei.

În top a intrat în această perioadă și „Ciuma” (Albert Camus), cu o creștere de 400%.

Top 10 cele mai vândute cărți pe Libris.ro, între 16 martie -16 aprilie

1. Iartă-mă că te-am iubit - Ela E.H.

2. Pacienta tăcută - Alex Michaelides

3. Dragostea în vremea holerei - Gabriel Garcia Marquez

4. Arta manipulării - Kevin Dutton

5. Tehnici de citire a chipului - Suada Agachi

6. 27 de pași - Tibi Ușeriu

7. Supranatural - Joe Dispenza

8. Ciuma - Albert Camus

9. Copiii de pe Volga - Guzel Iahina

10. Sărutul pictat - Elizabeth Hickey

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. În 10 ani de la înființare, librăria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume. Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme și cadouri.

Citeste si:
Revine cererea pentru avioane private. Airbus a primit comenzi...
Revine cererea pentru avioane...

Sursa foto: Libris.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri