Dupa afaceri de 31,2 milioane lei in 2017, cu 14% mai mari decat in anul anterior, 2018 a debutat pentru Libris.ro cu o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Laura Teposu, actionar si director dezvoltare Libris.ro a povestit la Profesionistii in Retail despre vanzarile in crestere ale librariei online, planurile de dezvoltare, dar si interesul romanilor pentru citit si dezghetarea pietei de carte.

“2018 a debut pentru libris.ro cu un trend ascendent fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu o crestere de 40%. Estimam ca vom mentine acest trend pana la sfarsitul anului, mereu in business online ultimul trimestru este cel mai important si aceasta este miza, sa facem fata livrarilor din noiembrie - decembrie care este boomul in online”, a declarat Laura Teposu.

Cresterea a provenit din implementarile facute in decursul anului anterior in dezvoltarea platformei, dar si din trendul crescator din piata. “Am remarcat si cresterea cosului mediu in 2017 versus 2016 mai ales in a doua parte a anului cu 20% si in primele doua luni ale anului 2018 iarasi am inregistrat cu o usoara crestere a cosului mediu de 10%”, a explicat Laura Teposu. In prezent, valoarea acestuia in cadrul Libris.ro este de 70 de lei.

In ceea ce priveste piata de carte din Romania, directorul de dezvoltare Libris.ro afirma ca inca din ultima parte a anului trecut se observa o dezghetare a pietei si o crestere a interesului pentru citit. “A crescut cererea pentru cartile de dezvoltare persoanala, spiritualitate, dar si pentru carti de copii. Beletristica s-a vandut dintotdeauna, este si cea mai ofertanta si atrage un segment foarte mare”, spune Laura Teposu.

Beletristica reprezinta 40% din vanzarile Libris.ro, urmata de cartea pentru copii (30%) si cartile de dezvoltare persoanala si spiritualitate. Pe langa carti, libraria online comercializeaza si jocuri inteligente, filme si muzica, insa aceasta categorie reprezinta pana la 5% din vanzarile Libris.

Pentru anul in curs, libraria online mizeaza pe noul depozit de 5.000 de metri patrati, care va ajuta businessul sa isi multiplice semnificativ capacitatea de livrare si dezvoltare a business-ului si care a necesitat o investitie de 3 milioane de euro.

Urmariti emisiunea Profesionistii in Retail pentru a alfa despre planurile de dezvoltare ale librariei online si extinderea in mediul offline.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri