Lucrările de amenajare a Unității de Suport Medical Bucureștii Noi, începute de Auchan și Leroy Merlin, au fost realizate în 19 zile, cu contribuția a peste 50 de companii. Unitatea de Suport Medical Bucreștii Noi va fi preluată de Departamentul de Situații de Urgență (DSU) și Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, informează companiile într-un comunicat.

La începutul lunii aprilie, companiile Auchan Retail România și Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 în Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, autorităților.

Astăzi, 24 aprilie, Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi a fost predată oficial autorităților române.

În cele 3 săptămâni de la inițierea proiectului, peste 50 de companii au răspuns apelului de implicare și au oferit produse, servicii sau sprijin material pentru a echipa centrul de spitalizare în cel mai scurt timp. Amenajarea clădirii a fost finalizată și aceasta acomodează:

  • 350 de paturi
  • spații de cazare pentru medici
  • spații sanitare și dușuri pentru pacienți
  • zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți
  • zonă dedicată media pentru pacienți

De asemenea, clădirea beneficiază de toate utilitățile de bază, precum și de servicii conexe de funcționare a spațiului (wi-fi, curățenie, etc.), iar pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate.

„Ne bucurăm că am reușit să facem acest centru de suport medical în 19 zile și mulțumim tuturor companiilor care au răspuns apelului Auchan și Leroy Merlin precum și autorităților partenere. As vrea să salut, încă o dată, extraordinara implicare și solidaritate, exact când a fost nevoie. În același timp, colaborarea foarte bună și permanentă avută cu Ministerul Sănătății și DSU, încă din primul moment al realizării acestui proiect, ne permite astăzi să le predam clădirea conform standardelor stabilite de ei. Sper să nu o folosească niciodată. Noi ne continuăm misiunea asumată în această perioadă, pregătind, în paralel, unitatea de suport medical din Cluj, împreună cu autoritățile de acolo.”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

„Lucrurile au avansat rapid și dovada stă în faptul că astăzi predăm unitatea de suport medical. Cum am mai spus, am pornit acest proiect fără un obiectiv anume, este doar o formă de ajutor din partea a două companii prietene, cărora le place să lucreze împreună, și a peste 50 companii care au răspuns pozitiv și prompt la apelul nostru de implicare. Suntem mândri!” a declarat Frédéric Lamy, director general Leroy Merlin.

Companiile care s-au implicat direct sau prin intermediul Asociației Zi de Bine și Fundației Prețuiește Viața în dotarea Unității de Suport Medical Bucureștii Noi sunt: Yusen Logistics (transport containere), Alpinmax (servicii montaj containere), Romstal (echipamente și materiale), Sinclea (servicii curățenie), DAAS (servicii de recondiționare și întreținere sistem climatizare), Damart (lucrări de construcții civile spațiu), AVI Compact (servicii de recondiționare și întreținere sistem climatizare), Marco&Alex (refacere sisteme electrice), Symmetrica (structură containere), Speed Fire Protection (contribuție financiară), Decathlon (măști și alte echipamente), Ceetrus (contribuție financiară), Oney (contribuție financiară), High Tech (instalații camere video), Fabryo (vinarom pentru pereți, vopsea lavabilă), Regina Maria (consultanță amenajare necesar medical), Omifa (servicii de montaj mobilier), Homelux (materiale de construcții), Decor Floor (materiale de construcții), Popovici Nițu & Asociații (consultanță juridică), Filip & Company (consultanță juridică), Nepi Rockcastle (contribuție financiară), CA IMMO (contribuție financiară), Sogardi (contribuție financiară), Coca-Cola HBC (suport logistic, voluntariat, contribuție bunuri, contribuție financiară), Irbis Guard Group (contribuție financiară), IKEA (mobilier și alte echipamente), Romcarton (pereți despărțitori, noptiere și coșuri de gunoi), Omul și Muntele (contribuție financiară), BMF Grup (lucrări instalații electrice și sanitare), Vivre (diverse obiecte de mobilier și lenjerie), Green Future (perne, pilote, saltele), Nestle (cafea, aparate de cafea și alte bunuri), Altex (echipamente IT și Electro), Einhell (mobilier și alte echipamente), Weber Group (pulverizatoare pentru dezinfectanți), ID Logistics (contribuție financiară), Aplast (tâmplărie PVC), Docentris (imprimante), SSAB (contribuție financiară), Orange (asigurarea infrastructurii de comunicații mobile și fixe), DSV (servicii transport), General Security (echipamente de sonorizare și alte echipamente), Inaplast (materiale), ArtMatch (materiale print), Meli Melo (măști de protecție), LA Print (print signalistic), Axico grup (materiale print și montaj signalistică), ROM Tatay (materiale sanitare), Promelek (materiale), P&G (diverse bunuri de igienă personală), Pigna (materiale birotică), Itgenetics (imprimante), RPD (materiale birotică), Casa Rusu (diverse obiecte de mobilier), Petrom (contribuție financiară).

Sursa foto: Auchan Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri