Grupul american Uber Technologies Inc va desfiinţa aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în plus faţă de cele 3.700 anunţate luna aceasta, deoarece restricţiile menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea pentru servicii de ride-hailing, a anunţat luni directorul general Dara Khosrowshahi, într-un email adresat angajaţilor, transmite Reuters.

De asemenea, compania intenţionează să-şi reducă investiţiile în câteva proiecte care nu sunt de bază, scrie Agerpres.

Serviciile de ride-hailing în SUA şi pe plan global sunt aproape în colaps în urma introducerii restricţiilor, în martie. Aproape două treimi din veniturile Uber sunt generate în SUA şi Canada, unde măsurile de izolare au fost impuse la mijlocul lunii martie. Cererile pentru serviciile Uber au scăzut cu 80% în aprilie, dar se redresează încet, a anunţat compania.

Ar putea să te intereseze și: De ce Uber Eats preferă să se retragă de pe piața din România

De asemenea, a anunţat Khosrowshahi, în următoarele 12 luni va fi închis biroul din Singapore, iar activitatea va fi mutată într-un alt "hub" din regiunea Asia-Pacific.

Citeste si:
Transportul alternativ își revine încet în lipsa clienților...
Transportul alternativ își...

Uber va închide aproximativ 45 din birourile sale, inclusiv cel din San Francisco.

Citește și: Tazz by eMAG recrutează din echipa Uber Eats. Până la finalul lunii iulie, Tazz by eMAG vrea să atragă alte 300 de restaurante

Uber a informat anterior că serviciul său de livrări Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie. În schimb, operaţiunile care vizează serviciile de transport oferite de Uber în Cehia, Egipt, Honduras, România, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina nu sunt afectate de această decizie.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Citeste si:
Ce solutii mai exista pentru traficul "sufocat" din Bucuresti
PwC Romania: Solutii pentru...

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum impulsionează închiderea școlilor și a grădinițelor vânzările de jucării
Setari Cookie-uri