Alexandru Bogdan, ROCA X: Piața de food delivery este pe val, dar nu cred că va rămâne în top după criză. Trebuie să găsim trendurile care vor rezista

Criza provocată de noul coronavirus a generat noi trenduri în piață și a făcut ca afacerile din anumite domenii să decoleze. Totuși, nu tot ce acum pare în vogă va continua să rămână așa și după criză, adevărata provocare pentru investitori urmând să fie identificare tendințelor care vor rămâne și după lunile de pandemie, a declarat Alexandru Bogdan, CEO - ROCA X, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de wall-street.ro.

“Nu cred că trebuie să investim în trenduri și lucruri pe termen scurt, precum creșterea incredibilă a pieței de food delivery, care personal cred că este doar temporară. Adevărata provocare este să găsim acele trenduri care sunt aici ca să rămână. După ce le vom găsi, acestea vor fi baza strategiei de creștere pentru Roca X și pentru întregul grup. În orice caz, cred că ne aflăm într-o perioada în care trebuie să acționăm, pentru că fără susținere din partea finanțatorilor, acest ecosistem fragil din România va rămâne în urmă”, spune Alexandru Bogdan.

Printre domeniile care au beneficiat de pe urma crizei COVID-19, și care ar putea să continue să aibă succes și după încheierea pandemiei, se află cel al sănătățîi, al educației susținută de soluții tehnologice și cel al securității cibernetice, a cărui importantă a devenit mai evidentă după ce tot mai multe persoane au fost nevoite să lucreze de acasă.

“Îi sfătuiesc pe antreprenorii români să aibă atât un plan B, cât și un plan C la care să apeleze în caz de nevoie, așa cum s-a întâmplat și în această criză. De cealaltă parte a baricadei, cred că investitorii de venture capital nu ar trebui să spună acum că au aversiune la risc, ci dimpotrivă, să îmbrățișeze riscul deoarece asta îi definește”, menționează șeful ROCA X.

Alexandru Bogdan a participat la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank (Innovation Partner), Smart Fintech (Gold Partner), Banca Comercială Română (gold partner), Elevator Lab - powered by Raiffeisen (Gold Partner), Temenos (Gold Partner), Orange Money (Silver Partner), Banca Transilvania (Silver Partner), UniCredit Bank (Silve Partner), Modex (Silver Partner), First Bank (Silver Partner), Namirial Group (Silver Partner), Raiffeisen Bank (Silver Partner), CEC Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner), RocaX (Silver Partner), Twispay (Silver Partner), Prime Dash (Silver Partner), TBI Bank (Silver Partner), Beez (Silver Partner), Citi (Silver Partner).

Citeste si:
Finanțările start-up-urilor, mult mai bine analizate din cauza...
Frederic Hofmann, ING...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri