VIDEO Carrefour și Google au lansat un serviciu de cumpărături pe bază de comandă vocală

Carrefour și Google au lansat un serviciu de shopping pe bază de comandă vocală în Franța, parte din planurile retailerului francez de a-și accelera expansiunea în eCommerce. Serviciul de voice shopping va funcționa prin intermediul platformei Google Assistant și reprezintă cel mai nou demers din parteneriatul strategic încheiat între cele două companii în 2018, scrie retail.ro.

Noul serviciu de shopping pe care Carrefour îl pregătește împreuna cu gigantul Google va permite utilizatorilor care își asociază contul lor Google cu cel Carrefour să realizeze cumpărături pe bază de comandă vocală, potrivit Reuters.

Practic, Google Assistant va permite consumatorilor să adauge produsele dorite pe lista de cumpărături prin comandă vocală, spunând cuvinte generice precum unt sau lapte sau nume de produse și branduri. Serviciul a fost programat să recunoască și cele mai complexe denumiri, inclusiv nume de branduri precum “Comte 18 luni” sau “Comte Carrefour Bio”.

Google Assistent se conectează la inventarul electronic al Carrefour și transformă apoi lista de cumpărături într-un coș de cumpărături ce va include produsele disponibile și vor fi livrate la domiciliu. Sesiunile de shopping și preferințele clienților vor fi păstrate pentru cumpărături ulterioare, având în același timp posibilitatea de a modifica lista de cumpărături.

Citeste si:
Carrefour deschide primul hipermarket din Târgu Mureș
Carrefour deschide primul...

Carrefour are planuri mari în eCommerce

"Această inovație, dezvoltată cu ajutorul Google, va accelera traiectoria canalului de eCoomerce în cadrul Carrefour", a declarat Amelie Oudea-Castera, Executive Director of E-Commerce, Data and Digital Transformation Carrefour.

Carrefour este primul retailer care pregătește lansarea unui astfel de serviciu de cumpărături. Retailerul francez se află într-un proces global de stimulare a vânzărilor și intentionează să investească 2,8 miliarde euro în comerțul online până la finalul anului pentru a face față competiției de la Amazon.

Citește mai multe despre planurile Carrefour pe retail.ro.

Citeste si:
Cu mezelurile în online: producătorul român Elit, despre evoluția...
Cu mezelurile în online:...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum să ai o casă inteligentă
Setari Cookie-uri