Firma de tehnologie Fujitsu a anunțat că își va reduce spațiul de birouri din Japonia, pentru a se adapta la „noul normal” al pandemiei de coronavirus. Programul va oferi o flexibilitate fără precedent celor 80.000 de angajați din țară, relatează BBC.

Personalul va putea lucra cu program flexibil, iar munca de acasă va fi noul standard, acolo unde este posibil, anunță compania.

Fujitzu nu este singura companie care ia o astfel de decizie. Și Twitter a anunțat în luna mai că angajații săi vor putea lucra de acasă pe perioadă nedeterminată.

Fujitsu a precizat că „va introduce un nou mod de lucru care promite o experiență mai productivă și creativă pentru angajați și care va stimula inovația și va oferi o nouă valoare clienților și societății”, scrie Digi24.

Conform planului, angajații „vor începe să lucreze în primul rând de la distanță pentru a ajunge la un stil de lucru care să le permită să își folosească flexibil timpul, în funcție de activitate, rolul în companie și stilul de viață”.

Compania a adăugat că noul program va permite angajaților să aleagă de unde lucrează. Fujitsu consideră că autonomia sporită oferită lucrătorilor săi va contribui la îmbunătățirea performanței și la creșterea productivității.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri