Aproape 100 de persoane care lucrează în cadrul combinatului de prelucrare a cărnii Smithfiled din Timișoara au fost depistate pozitiv cu noul Coronavirus. Compania a anunțat că suspendă temporar activitatea din abator, dar toți angajații vor fi plătiți integral.

Până sâmbătă au fost confirmate 93 de persoane cu COVID-19, iar activitatea abatorului a fost suspendată, informează DSP Timiș.

Unitatea îşi va relua activitatea după efectuarea unei igienizări şi dezinfecţii riguroase, precum şi după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ.

Smithfield România transmite, printr-un comunicat de presă, că reduce temporar activitatea din abatorul Freidorf din Timișoara.

„Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților. Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă”, se arată în comunicatul de presă emis de companie pe site-ul său.

Măsuri luate în unitățile Smithfield

Compania a implementat un plan de prevenție care include măsuri specifice de distanțare socială, dezinfectare și obligativitatea purtării echipamentelor de protecție. Printre măsurile luate se numără:

  • implementarea unor măsuri stricte de distanțare socială, reorganizarea rutelor de transport și a orelor de sosire, pentru a preveni aglomerarea parcărilor precum și reorganizarea zonelor de producție și a planului de folosire a cantinei;

  • instituirea regimului de lucru în sistem de telemuncă, acolo unde activitatea o permite;

  • igienizarea suplimentară a spațiilor și a mijloacelor de transport;

  • amplasarea unor noi stații de dezinfecție accesibile întregului personal;

  • oferirea de consumabile și echipamente de protecție individuale tuturor angajaților, pentru uz la locul de muncă, dar și acasă;

  • toți angajații și colaboratorii trebuie să poarte protecție facială/mască, care să acopere nasul și gura, pe întreaga durată a zilei de lucru, în cadrul companiei și pe durata transportului la/de la serviciu;

  • monitorizarea zilnică a temperaturii tuturor angajaților la intrarea în companie și completarea formularelor de screening a stării de sănătate;

  • limitarea accesului terților în companie la strictul necesar;

  • informări zilnice ale angajaților cu privire la măsurile de prevenție, prin sistemul de ecrane amplasat în spațiile comune, prin intermediul flyerelor și afișelor și organizarea de sesiuni de instruire tematice.

„Totodată, dorim de asemena să specificăm că COVID-19 este o boală respiratorie, și până acum NU există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizația mondială a sănătății (who.com) sau de Centrul european pentru prevenția și controlul bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en). Deși este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană”, se arată în comunicatul emis de companie.

Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, în urma investițiilor de peste 600 de milioane de dolari. În cadrul Smithfield România, funcționează în sistem integrat Divizia Ferme, Divizia Carne Proaspătă și Elit.

Sursa foto: Facebook Smithfield Foods

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri