Mars, unul dintre cei mai mari producători din domeniul alimentar din lume, anunță numirea lui Arman Sutbayev în funcția de Market Director pentru România, începând cu luna august a acestui an. Arman Sutbayev o înlocuieşte pe Geanina Băbiceanu, care a fost promovată în funcția de General Manager al Royal Canin Italia, potrivit unui comunicat de presă.

Arman Sutbayev se alătură echipei Mars România din poziția de Market Director East CEAB & Turkey Mars Wrigley Confectionery. În noul său rol, va conduce cea mai mare piață din cadrul unității Multisales Central Europe, din care, pe lângă România, mai fac parte Cehia, Ungaria și Slovacia. Coordonând o echipă de peste 200 de angajați, Arman va fi responsabil de implementarea strategiei de business pentru toate segmentele companiei din România – alimente, gumă, ciocolată și hrană de animale.

Arman Sutbayev are o experiență profesională de peste 16 ani în vânzări și marketing. S-a alăturat companiei Mars în anul 2014 ca director de vânzări al Wrigley Kazahstan. În 2017, a fost numit Market Director pentru regiunea de est a unității Central Eurasia, Belarus and Turkey, alăturându-se echipei de leadership.

„În ultimele luni, prioritatea companiei la nivel global a fost asigurarea siguranței și bunăstării Asociaților (angajați – n.r.), făcând totodată tot ce ne stă în putință pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a menține continuitatea afacerii. Voi continua să navighez echipa locală urmând aceleași principii, cu obiectivul de a asigura stabilitate și creștere pe termen lung”, a spus Arman Sutbayev.

Înainte de a face parte din Mars, acesta a petrecut 10 ani în compania P&G, unde a dobândit experiență în departamente ca Field Sales, National Accounts, Market Strategy & Planning și Category.

Mars a intrat pe piața din România în 2008. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale.

Cu vânzări de aproximativ 35 de miliarde de dolari, compania internațională produce unele mai multe mărci, printre care: M&M’s, Snickers, Twik, Milky Way, Dove, Pedigree, Royal Canin, Whiskas sau Skittles.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri