Mega Image vrea să ajungă în acest an la 100 de magazine în care clienții vor putea să își scaneze singuri produsele și să plătească cu cardul (casele self check-out), retailer-ul mizând pe o reducere considerabilă a timpului petrecut la cozi, după ce majoritatea clienților vor trece prin actuala așa-zisă “etapă de educare”.

“Suntem într-o etapă de educare, mai avem ceva de muncă. Nu suntem încă la nivelul țărilor din occident, dar trendul este unul pozitiv. Sunt clienți care folosesc fără nicio reținere casele self check-out, în special clienții care au fost expuși în afara țării la acestea. Sunt însă și pesoane care au privit reticent la început aceste case, dar, ușor ușor, cu ajutorul echipelor din magazine, după două-trei utilizări încep să considere această tehnologie ceva firesc și văd avantajele”, a declarat Oana Dumitriu, Brand & Communications Marketing Manager Mega Image, în cadrul conferinței Future Banking meets retailArena.

Mega Image a început anul trecut implementarea caselor self check-out în magazine, la finalul lui 2019 acestea fiind implementate în 11 locații ale retailerului.

Pandemia ne-a împins de la spate să accelerăm digitalizarea, astfel că în prezent avem 70 de magazine ce au case self check-out și vrem să ajungem la 100 anul acesta.

Oana Dumitriu

Introducerea caselor de marcat self check-out în lanțul de magazine Mega Image face parte din eforturile companiei de a încuraja plățile cu cardul în vederea fluidizarii procesului de plată.

"În traducere liberă, îți va lua mult mai puțin timp să plătești cu cardul sau telefonul la casa de marcat, decât dacă ai plăti cash și ai aștepta să primești rest. Factorul uman nu va dispărea niciodată, cel puțin nu în zona noastră culturală, dar la un moment dat trebuie să compensezi lipsa personalului sau timpul petrecut la casa de marcat cu progresul tehnologic”, spune reprezentanta Mega Image.

Oana Dumitriu a participat la conferința Future Banking meets retailArena powered by Mastercard și cu sprijinul Altex, Credex și TBI Bank.

Sursa foto: Mega Image

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri