Granturi pentru capital de lucru: Programul este LIVE, cum poți accesa fondurile

Un număr de 7.000 de întreprinderi mici şi mijlocii au aplicat pentru accesarea granturilor pentru capital de lucru, la 10 minute de la lansarea aplicaţiei pe Facebook, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Granturile pentru capital de lucru pot fi accesate începând de joi, 22 octombrie, de la ora 10:00. Este vorba despre măsura 2 "Granturi pentru capital de lucru" din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 2 "Granturi pentru capital de lucru" va fi activ AICI până miercuri 28 octombrie 2020, la ora 20:00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Procedura de implementare a măsurii "Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor" poate fi consultată AICI.

Programul de granturi destinat IMM-urilor afectate de pandemie pentru asigurarea capitalului de lucru totalizează 350 de milioane de euro din fonduri europene. Granturile pentru capital de lucru sunt acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, fără a depăşi 150.000 euro/beneficiar (în echivalent lei).

Citeste si:
Primele firme vor primi în trei 3 banii din granturile acordate de...
Ministrul Economiei: Primele...

Programul face parte din schema de ajutor de stat prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă nr.130/2020 privind unele măsuri de acordare a sprijinului financiar din fonduri externe nerambursabile în contextul crizei Covid-19.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri