Blocajul economic la nivel național determinat de pandemia cu virusul SARS-CoV-2 a avut un puternic impact nu numai asupra ,,giganților” pieței, ci și asupra IMM-urilor. Lipsa consumatorilor, scăderea cifrei de afaceri, personalul angajat trimis în șomaj tehnic sunt măsuri luate pe perioada stării de urgență ce au declanșat probleme majore în funcționarea IMM-urilor din România.

Finanțarea activităților IMM-urilor devine prioritară

IMM-urile dețin o pondere semnificativă din forța de muncă activă a României. Cele 723.595 de companii au nevoie urgentă de capital de lucru pentru reluarea în condiții optime a activității comerciale, întrucât au un impact major asupra echilibrelor macroeconomice ale României, implicit asupra veniturilor bugetului de stat, dar și asupra creșterii ratei șomajului din țara noastră. Astfel, prin ordonanță de urgență 130 din 31 iulie 2020 se reglementează acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020. Pentru acordarea mai facilă a fondurilor, dar și în depline condiții de siguranță din punct de vedere epidemiologic, evitându-se cozile la ghișee, a fost dezvoltată o aplicăție pentru programul de granturi.

Aplicația pentru programul de acordare a granturilor este deschisă!

Începând de astăzi, 15.09.2020, a devenit activă etapă de creare profil, user și parolă, premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin. Astfel, toți aplicantii interesați pot preinregistra datele reprezentanților legali sau împuterniciți, precum și datele persoanelor juridice. În această prima etapă nu contează ordinea înregistrării datelor, este obligatorie deținerea unei semnături electronice valide și se adresează tuturor categoriilor de beneficiari eligibili, implicit IMM, PFA, ONG și CMI.

Etapele viitoare acordării granturilor - la un click distanță

Citește articolul integral pe RisCo.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri