E.ON va asigura iluminatul public pentru 27 de localități

Compania E.ON Energie România a încheiat, până în prezent, parteneriate cu 10 primării din județele Arad, Timiș, Maramureș, Neamț și Suceava prin care 27 de localități vor beneficia de soluții la cheie pentru iluminat public modern, bazat pe tehnologie LED cu performanță energetică ridicată.

În cadrul proiectelor, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro, vor fi montate circa 4.300 de corpuri de iluminat atât pentru iluminatul stradal, cât și pentru cel interior din școli, grădinițe, săli de sport, cămine culturale și sedii ale primăriilor. Sistemele vor asigura o economie de 50-60% la consumul de electricitate și implicit reducerea facturilor unităților administrative locale.

Soluțiile propuse pot aduce economii la bugetul local de mii sau zeci de mii de euro anual. Acestea sunt parte a conceptului de smart village, care include și soluții de generare fotovoltaică și mobilitate electrică, concept pe care dorim să-l dezvoltăm la nivel național.

Cătălin Iordache, Director General al E.ON Energie România

La acest moment, în 19 din cele 27 de localități lucrările au fost finalizate urmând ca, până la începutul anului viitor, sistemele de iluminat cu tehnologie LED să fie funcționale și în celelalte 8 localități.

Citeste si:
Peste 4.000 de maşini electrice au fost rezervate prin „Rabla Plus”
Peste 4.000 de maşini...

Când a avut loc primul proiect

Primul proiect a debutat în anul 2018 în parteneriat cu Primăria Frumușeni – jud. Arad, localitatea devenind smart village E.ON, și a continuat cu Primăriile Sântana, Fântânele, Zăbrani, Beliu și Ususău, tot din jud. Arad, Sânandrei, jud. Timiș, Târgu-Lăpuș, jud. Maramureș, Tașca, jud. Neamț și Berchișești, jud. Suceava.

E.ON a asigurat autorităților publice locale partenere proiecte la cheie, care au inclus pregătirea documentației tehnice și obținerea avizelor și autorizațiilor, precum și sprijin pentru finanțarea investiției pentru o perioadă de până la 5 ani.

Printre beneficiile aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED se numără, totodată, reducerea costurilor operaționale și de întreținere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecție ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătățirea calității luminii, impact redus asupra mediului și nu în ultimul rând reducerea emisiilor de carbon.

Expertiza E.ON în soluții de iluminat eficient nu se limitează la sistemele publice, compania finalizând, până în prezent, 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED dedicate companiilor din sectoare variate ale economiei, în special pentru cele care dețin spații cu destinație industrială, logistică, depozitare sau pentru creșterea păsărilor și animalelor dar și birouri.

Citeste si:
PMB deschide 5 centre unde pot fi lăsați copiii sub 12 ani în...
Primăria București deschide 5...

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Sursa foto: Pixabay
Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri