Inspecţia Muncii a pus la dispoziţia angajatorilor, începând cu data 19 decembrie 2020, o versiune actualizată a aplicaţiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Astfel, începând cu această dată, transmiterea registrului poate fi efectuată numai pentru fişiere de tip .rvs, generate sau validate din versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicaţiei Revisal.

Conform Agerpres, noua versiune Revisal 6.0.8 aduce o serie de elemente noi: actualizarea nomenclatorului COR; introducerea unui nou atribut pentru câmpul Tip normă; introducerea unui nou tip de contract: contract de muncă temporară cu clauză de telemuncă; alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale în vigoare; identificatorul de salariat: CNP/serie paşaport/serie act nu mai acceptă virgulă; identificatorul de contract: număr contract nu mai acceptă virgulă.

Instituţia menţionează că este vorba de actualizarea Clasificării Ocupaţiilor din România, în conformitate cu Ordinul de modificare şi completare a Clasificării Ocupaţiilor din România - nivel de ocupaţie emis de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Institutul Naţional de Statistică nr. 1.477/12 octombrie 2020/ 1.056/14 octombrie 2020.

Contractele în vigoare (active/suspendate/detaşate) care au înregistrat codul 3252 în versiunea 6.0.8 nu se vor actualiza automat la noua versiunea de COR şi vor fi regăsite în lista Actualizare COR, unde se va selecta ocupaţia aferentă contractului dintre codurile nou apărute: 325201 - administrator programe naţionale boli transmisibile/325202 - agent reţea boli transmisibile/325203 - asistent coordonator programe naţionale curative şi boli netransmisibile (sau oricare altă ocupaţie validă din nomenclatorul actualizat).

De asemenea, noua versiune permite introducerea unui nou atribut pentru câmpul Tip normă: normă întreagă conform OUG nr. 132/2020, care are asociate informaţii referitoare la durata timp muncă, tip interval repartizare şi timp muncă. Se aplică pentru toate tipurile de contract existente cu normă întreagă (Contract individual de muncă, Contract de muncă la domiciliu, Contract de munca cu clauza de telemuncă, Contract de ucenicie la locul de muncă, Contract de muncă temporară), mai puţin pentru tipul de contract Contract individual de muncă pentru tineri dezavantajaţi - Legea nr. 189/2018.

Aplicaţia va permite şi alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale în vigoare: perioada de contract acceptată este cuprinsă în intervalul 6 - 36 luni.

În ceea ce priveşte identificatorul de contract, instituţia menţionează că nu se mai permite înregistrarea de identificatori care conţin caracterul virgulă. Aceasta restricţie se aplică contractelor neradiate, aflate în una din stările următoare: activ, suspendat sau detaşat.

"Doresc să le mulţumesc colegilor mei şi echipei care s-a ocupat de acest proiect. A fost un efort uriaş, o muncă tenace, contra cronometru. Practic, s-a reuşit ca, într-o lună şi jumătate, să fie introdusă această nouă funcţionalitate atât de necesară în momentul de faţă în contextul evoluţiei relaţiilor de muncă. În plus, îmi exprim satisfacţia că am reuşit să realizăm acest lucru în cadrul mentenanţei, fără costuri suplimentare", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri