Compania de tehnologie Nokia va reduce din forța de muncă și va concedia 10.000 de angajați în următorii doi ani pentru a investi în dezvoltarea rețelei 5G, potrivit CNN.

Grupul de telecomunicații a declarat într-un comunicat că va reduce cu 11% din forța de muncă, în următoarele 18-24 de luni.

„Ne așteaptăm ca acest lucru să reducă baza de costuri a companiei cu aproximativ 600 milioane euro până la sfârșitul anului 2023. Aceste economii vor compensa investițiile sporite în cercetare și dezvoltare, precum și costurile legate de inflația salarială”, menționează reprezentanții Nokia.

Restructurarea va costa peste 600 milioane euro. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru CNN Business că intenționează să continue recrutarea în 5G, în special pentru piața sa internă.

„În Finlanda, am angajat mai mulți oameni decât am redus în ultimii doi ani și ne așteptăm ca impactul acestor schimbări planificate să fie net pozitive", a spus purtătorul de cuvânt.

Nokia crește investițiile în rețelele 5G după ce a rămas în spatele rivalilor Huawei și Ericsson. Recent, compania a anunțat parteneriate cu Amazon Web Services și Google Cloud pentru a dezvolta noi aplicații.

De asemenea, colaborează cu Microsoft pentru a construi soluții cloud pentru companii și a anunțat un parteneriat cu NASA în octombrie 2020, care urmărește să plaseze o rețea 4G pe Lună.

Nokia ar putea beneficia de decizia Marii Britanii de anul trecut de a interzice Huawei din rețeaua sa de telecomunicații 5G. În urma acestei decizii, compania a spus că are capacitatea de a înlocui toate echipamentele Huawei din rețelele britanice.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri