După ce a anunțat decizia de a investi într-un nou sediu al fabricii din Brăila, ca parte din ampla strategie de repoziționare a mărcii românești, Braiconf analizează în acest moment două clădiri istorice care permit activități de producție, în vederea renovării și transformării în noul sediu al companiei.

Este vorba de clădirile Moara Violattos și Moara Lykiardopoulos, ambele clădiri istorice de producție emblematice pentru orașul Brăila, situate în zona centrală, cu vedere la Dunăre.

„Am anunțat deja că avem planuri mari de investiții într-o nouă strategie pentru Braiconf, pe termen lung, pentru că ne-am propus să aducem marca în secolul 21 și să îi valorificăm potențialul. Printre investițiile pe care le avem în plan se numără și un nou sediu pentru fabrica de la Brăila, care să fie adecvat producției și care să se potrivească întregului concept la care lucrăm în jurul mărcii Braiconf. Vrem spații de lucru frumoase pentru angajați. În acest moment avem mai multe opțiuni, analizăm aceste două imobile istorice și ne-am propus ca până la 15 aprilie să avem o decizie în acest sens. Ambele imobile au fost destinate producției și prin urmare sunt localizate în zone de producție, putând fi adaptate pentru producția de cămăși. În plus, ambele mori sunt monumente istorice clasa A, ceea ce reprezintă o provocare pentru renovare, dar ne-ar plăcea foarte mult să avem ocazia să le readucem la viață, așa cum ele merită și să valorificăm potențialul unei astfel de clădiri de a redeveni un reper urban. Credem că ar fi un exemplu pentru comunitatea locală, dar și la nivel național pentru industria confecțiilor textile”, declară Silviu Dumitrache, Președinte Braiconf.

Când se va lua o decizie cu privire la noul sediu al Braiconf

Braiconf va supune votului acționarilor în cadrul AGA care va avea loc în data de 12 aprilie 2021 aprobarea unei investiții în valoare de aproape 9 milioane de euro pentru noul sediu al fabricii, clădire, utilaje, echipamente. Pentru noul sediu în care intenționează să investească, managementul companiei Braiconf analizează clădiri istorice de producție, dar și patru loturi de teren în zona centrală, urmând a lua o decizie în privința noului sediu până la data de 15 aprilie.

Relocarea fabricii Braiconf se va realiza în decurs de aproximativ doi ani, timp în care compania va efectua operațiuni paralele de pregătire a noului sediu și continuare a producției în actuala incintă. De asemenea, managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu această decizie de business, creșterea resursei umane și a remunerației fiind pe lista obiectivelor Braiconf.

Moara Violattos

Construită în 1898 de Anghel Saligny, pe malul Dunării, aproape de port, moara Violattos a reprezentat o realizare a acelei epoci, fiind cea mai mare moară pe bază de abur din estul Europei. Istoria sa se leagă de familia Violattos, care s-a stabilit în Brăila la începutul anilor 1800. Aceasta se ocupa cu comerțul cu grâne și după o scurtă perioadă de colaborare cu o altă familie de origine greacă, Panait Violattos și-a deschis propria fabrică de pâine, scopul său fiind să construiască cea mai modernă moară din sud-estul Europei. În anul 1921, moara Violattos avea o capacitate de producție de 15 vagoane de făină în 24 de ore și folosea motoare aduse din Braunschweig, ce consumau opt tone de păcură zilnic. În anii ’40, din cauza problemelor financiare, a fost silită să intre în faliment.

Moara Lykiardopoulos

Moara Lykiardopoulos, amplasată în apropierea docurilor, a fost dată în folosinţă în decembrie 1912. Era apreciată drept cea mai mare şi modernă moară din întreg Orientul. La inaugurare, avea o capacitate a instalaţiei de până la 40 de vagoane de grâu pe zi. Cea mai mare parte din producţia de făină, de calitate superioară, era exportată în Turcia, Grecia, Algeria, Egipt. Prin performanţele sale tehnice şi prin calitatea produselor, fabrica a contribuit la întâietatea Brăilei în industria morăritului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri