Huawei, unul din giganții care produc echipamente telecom a înregistrat venituri în scădere în primul trimestru al acestui an, ca urmare a sancțiunilor impuse de oficialii americani. Este al doilea trimestru consecutiv în care compania cunoaște pierderi semnificative din cauza problemelor diviziei de consum a grupului, care include smartphone-urile şi alte dispozitive.

Astfel, Huawei raportează o scădere a veniturilor cu 16,5% în primul trimestru, față de anul anterior, până la 152,2 miliarde de yuani chinezi (23,5 miliarde de dolari) în cele trei luni care se încheie pe 31 martie, potrivit rezultatelor financiare dezvăluite de companie.

În ultimul trimestru din 2020, livrările de smartphone-uri de la Huawei au scăzut cu 41%, an în care compania și-a vândut marca de smartphone-uri cu buget Honor către un consorțiu de investitori.

În 2020, SUA a blocat accesul Huawei la cipuri cheie de care are nevoie pentru smartphone-urile sale, după ce, anterior, gigantul chinez a fost adăugat pe lista neagră a SUA care restricţionează companiile americane să exporte tehnologii către anumite entităţi străine, scrie CNBC.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri