Enel plasează pe pieţele americane şi internaţionale o emisiune de obligaţiuni multi-tranşă record, în valoare de patru miliarde de dolari (3,4 miliarde de euro), care vizează accelerarea atingerii obiectivelor de finanţare durabillă.

Obligaţiunile au fost plasate în patru tranşe, iar veniturile rezultate urmează să finanţeze răscumpărarea a patru emisiuni de obligaţiuni convenţionale ale Enel Finance International NV, cu o valoare nominală totală de 6 miliarde de dolari, ca parte a planului Grupului de a accelera realizarea obiectivelor sale privind ponderea surselor de finanţare durabilă în datoria totală brută, notează Agerpres.

"În următorii ani vom asista la o accelerare puternică a investiţiilor aliniate la ODD, ceea ce va reprezenta o pârghie esenţială în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, pentru toată lumea. În conformitate cu modelul nostru de business, care plasează sustenabilitatea în centrul alegerilor noastre, continuăm să accelerăm îndeplinirea obiectivelor de finanţare durabilă, cu o nouă tranzacţie record, cu care atingem noi niveluri pe pieţele de capital şi care va finanţa răscumpărarea a patru obligaţiuni convenţionale cu valoare nominală de 6 miliarde de dolari. Suntem ferm convinşi că finanţarea durabilă va stimula consolidarea pieţelor de capital sustenabile în următorii ani, plasând obiectivele legate de ODD şi valoarea financiară în centrul structurii sale, înlocuind treptat instrumentele convenţionale de finanţare", a declarat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.

Operaţiunea a fost precedată de plasarea cu succes, în luna iunie a acestui an, a unor obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate, în trei tranşe, de 3,25 miliarde de euro, şi reprezintă cea mai mare tranzacţie asociată obiectivelor de sustenabilitate de pe pieţele de capital pentru instrumente cu venit fix, precum şi cea mai mare tranzacţie de finanţare sustenabilă a anului de pe aceste pieţe realizată până în prezent de un emitent corporate.

Obligaţiunile sunt garantate de Enel, iar emisiunea a fost suprasubscrisă de trei ori, înregistrând oferte de circa 12 miliarde de dolari şi o participare importantă din partea investitorilor responsabili social (SRI), permiţând Grupului Enel să-şi diversifice baza de investitori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri