Black Sea Fund I, fond de investiţii dedicat accelerării întreprinderilor mici şi mijlocii din România şi cu un capital de peste 43 de milioane de euro, achiziţionează 70% din participaţiile D-Toys, cel mai important producător local de puzzle-uri şi jocuri pentru copii, informează miercuri un comunicat al fondului de investiţii.

Potrivit sursei citate, valoarea tranzacţiei este confidenţială.

D-Toys este o companie fondată de către Tibor Fustos în 2001, iar anul trecut a avut venituri de patru milioane de euro, fiind cel mai mare producător independent de puzzle-uri şi jocuri educaţionale din România. Compania produce jocuri educaţionale, jocuri de societate şi puzzle-uri dedicate copiilor între 3 şi 14 ani. D-Toys deţine o fabrică modernă cu 90 de angajaţi în Sfântu Gheorghe, dar compania este prezentă şi pe segmentul de distribuţie atât în România, cât şi în Germania sau Franţa, potrivit Agepres.

"Această tranzacţie cu Black Sea Fund ne va permite să creştem accelerat compania şi gama de produse, să îmbunătăţim procesul de inovaţie şi să creştem masiv notorietatea pro-duselor noastre în România, dar şi în ţări precum Germania, Austria, Elveţia", a spus Tibor Fustos, fondatorul D-Toys.

Potrivit comunicatului transmis de fondul de investiţii, preluarea pachetului majoritar implică extinderea echipei de management care va asigura succesiunea companiei.

Noul management vizează ca în următorii ani să se concentreze pe creşterea vânzărilor online, dezvoltarea în pieţe precum Germania, Austria, Elveţia şi mărirea capacităţii de producţie şi creaţie pentru a răspunde cerinţelor publicului din ţările vizate.

Alex Bute, viitorul CEO, a susţinut că această achiziţie reprezintă un moment interesant pe piaţă. "Clienţii noştri se îndepărtează tot mai multde importurile ieftine din China şi caută divertisment, calitate şi inovaţie, iar noi suntem poziţionaţi ideal pentru a-i servi în Europa şi nu numai, fiind unul dintre puţinii producători integraţi din UE. De asemenea, sunt încântat să construiesc o cultură şi mai puternică pentru a ne servi clienţii prin extinderea forţei de muncă actuale cu peste 40% în următorii ani", a spus Bute.

De asemenea, Arin Ion, partener Black Sea Fund I Cooperative UA, a adăugat că Tibor Fustos a avut un parcurs extraordinar ca fondator în construirea D-Toys, contribuind împreună cu echipa sa la succesul de peste 20 ani al companiei. "În acest timp, D-Toys a crescut şi a devenit cel mai mare producător local de puzzle-uri şi jocuri, compania şi-a triplat veniturile, şi-a extins prezenţa la nivel naţional şi regional şi a mărit semnificativ portofoliul de produse. Suntem încântaţi că Alex Bute s-a alăturat pentru a conduce o nouă echipă de management şi o afacere grozavă atât la nivel naţional cât şi internaţional", a subliniat Arin Ion.

Black Sea Fund I a fost asistat în această tranzacţie de către bpv Grigorescu Ştefănică, în timp ce D-Toys de către Saxum Corporate Finance şi Schoenherr & Asociaţii.

Black Sea Fund I este un fond de capital privat lansat recent, care are ca scop implementarea de investiţii în acţiuni de cel puţin 4 milioane euro către întreprinderile mici şi mijlocii româneşti. Black Sea Fund I are la dispoziţie un capital de cel puţin 43 de milioane de euro la închiderea iniţială, cu principal investitor Fondul European de Investiţii, cu resurse din Programul Operaţional Regional co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Black Sea Fund I a fost fondat şi este gestionat de o echipa românească, care include patru parteneri executivi: Matei Păun, Arin Ion, Cornel Fumea şi Adrian Vasile. Fiecare dintre parteneri are peste 15 ani de experienţă în domenii precum investiţii în capital privat şi administrarea activelor, activităţi în domeniul investiţiilor / achiziţiilor precum şi management financiar.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii şi este un furnizor cheie de capital de risc şi de capital privat pentru IMM-uri din toată Europa, prin investiţii în fonduri de capital de risc şi fonduri de capital privat, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI pune în aplicare instrumente financiare finanţate prin Fonduri Structurale şi de Investiţii Europene (ESIF) precum JEREMIE 2007-2013, Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri