Producătorul român de jocuri și jucării D-Toys a intrat anul acesta pe pieţele din vestul Europei şi are planuri de extindere pe întreg continentul.

Totul se întâmplă după ce anul trecut compania a reușit atragerea unei investiții de 2 milioane de euro din partea Black Sea Fund pentru dezvoltarea mărcii, produselor și infrastructurii de producție și depozitare.

D-Toys a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 16 milioane de lei, aportul majoritar fiind constituit de vânzările interne. Din 2022 jocurile și jucăriile marca ROOVI, produse de D-Toys, sunt disponibile și pe piețele din Germania, Austria, Elveția și urmează să ajungă în toată Europa.

„Încă de la începuturile noastre, din 2001, ne-am propus să aducem oamenii împreună, să le oferim ocazii de a petrece timp de calitate. În vremurile pe care le trăim, în care totul trebuie să se întâmple rapid, oamenii pot fi mai fericiți dacă învață din nou bucuria de a se juca, de a investi în timp personal, cu copiii, familia și prietenii. După 20 de ani în care am creat bucurie pentru clienții noștri din România, în 2022 pășim cu încredere și către piețele din Europa de Vest în care venim cu produsele ROOVI, superioare din punct de vedere calitativ și al siguranței față de alternativele de import din Asia”, declară Alex Bute, CEO al D-Toys.

D-Toys produce jocuri educaţionale, de societate şi puzzle-uri pentru copii şi adulţi în fabrica de la Sfântu Gheorghe, unde lucrează 120 de oameni.

Intrarea pe pieţele mari din Europa este o acţiune care necesită informaţii foarte clare şi bine structuate. În acest sens, Accountess I APTIQ Tax Romania, ca membră APTIQ Global a oferit consultanță companiei D-Toys pentru eficientizarea fluxurilor de lucru și transmitere a documentelor, pregătirea de noi proceduri interne și instruirea resursei umane, optimizarea fluxurilor de plată și a cash-flow-ului.

Cu o echipă de peste 300 de consultanți, APTIQ Global își asistă clienții în extinderea activității la nivel internațional, oferind un pachet de servicii complexe în care, pe lângă consultanță fiscală, audit, resurse umane și salarizare, sunt acoperite domenii precum asistență juridică, evaluări, fuziuni și achiziții, consultanță în management și IT&C.

„A fost o plăcere să lucrăm cu D-Toys, o companie inovativă și cu viziune pe termen lung. Europa este o piață profitabilă pentru firmele românești care pot și doresc să se extindă, un avantaj fiind și cadrul comun legislativ și financiar pe care noi îl putem valorifica în interesul lor”, a declarat Andreas Ludl, Președintele Consiliului Executiv APTIQ Global, care a oferit asistența juridică, prin APTIQ Legal Germany, pentru extinderea D-Toys în Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri