Care este durata de viață a unei jucării? Am putea spune că până la degradarea materialului, dar, adevărul este că o jucărie moare atunci când copilul își pierde interesul față de ea. Fiindcă sezonul cadourilor a început, iar Moș Crăciun este aproape derutat de câte opțiuni există, am vrut să venim în ajutorul părinților cu sfaturi direct din atelierul moșului. Alex Bute, CEO-ul companiei de jucării românești D-Toys, care s-a rebrenduit în Roovi, a explicat de ce e important ca un joc să te țină mai mult de 5 minute lângă el și cum reușesc jocurile românești să concureze cu piața din Germania.

Nu trebuie să fii părinte ca să vezi cum lumea jocurilor ia amploare de la an la an. E necesară o singură vizită într-un centru comercial ca să observi cum jucăriile au devenit din ce în ce mai inteligente, iar copiii tot mai pretențioși. Una dintre probleme vine atunci când copilul își pierde repede interesul pentru o jucărie, ceea ce duce la un teanc de plușuri nefolosite și drumuri la mall pentru altele noi.

CEO-ul Roovi, fosta companie D-Toys, a povestit, într-un interviu wall-street.ro, cum pot să reușească jocurile să țină copilul într-o activitate mai mult decât o jucărie.

„Noi suntem producători de jocuri, nu de jucării, cred că este importantă această diferență. Credem că un joc bun aduce la masă cel puțin doi participanți. Pe lângă partea de distracție propriu-zisă, este vorba și de colaborare, un joc te învață cum să pierzi și cum să câștigi. Aceste lucruri nu sunt întotdeauna îndeplinite de jocurile pe calculator, unde, de obicei, ești doar tu și monitorul”, a declarat Alex Bute.

Cum se bat pixelii cu jocurile clasice: Iarna pe uliță s-a mutat în casă

Boom-ul digitalizării din ultimii ani a avut un efect benefic pentru planetă, însă, a creat o imagine mai puțin fericită: copiii de la vârste fragete, vrăjiți de ecranele telefoanelor, lângă părinți care încearcă să câștige puțin timp. Întrebat cum mai rezistă jocurile clasice în era pixelilor, Bute a explicat cum algoritmii nu sunt neapărat o competiție, fiindcă sunt forme de divertisment diferite.

„De la începutul anului 2000 și până acum, s-a diminuat considerabil timpul de joc petrecut în afara casei. Părinții înțeleg că nu pot să trăiască fără partea digitală, dar în același timp, își doresc ca cei mici să-și petreacă timp și departe de ecrane. Faptul că populația a migrat spre urban, a mutat și jocul în propria locuință: iarna pe uliță s-a mutat în casă”, spune CEO-ul Roovi.

O altă componentă de joacă educativă este și atunci când faci un puzzle. Alex a povestit cum acestea sunt o modalitate de relaxare și de întreținere a creierului.

Puzzle-ul este o alternativă foarte ieftină la ședințele yoga, fiindcă solicită un nivel mare de concentrare. Pentru persoanele de peste 55 de ani, este un ajutor real pentru întreținerea creierului. Mai mult de atât, vrem să ne axăm pe viitor pe segmentul de copii cu autism, unde există studii care recomandă puzzle-ul pentru calmare”, explică acesta.

Sursă imagine: Roovi

Cum rezistă jocurile românești pe rafturile magazinelor din Germania dar și în comparație cu jucăriile aduse din Asia

Jocurile Roovi au intrat în casele nemților începând din această toamnă, când compania a făcut primul pas de extindere peste hotare. Potrivit CEO-ului, prețurile jocurilor sunt în medie cu 50% mai mari în Occident.

„În Germania există o piață foarte mare, așa că am ales o anumită nișă pentru a ne face loc și noi. Am dus pe piața din Germania jocurile științifice care sunt de fapt kituri de experimente. Unul dintre cele mai căutate este un joc prin care înveți despre încălzirea globală prin crearea propriului ecosistem”, spune Alex Bute.

Inflația nu a micșorat nasul lui Pinocchio, dar a avut un efect important și în industria jucăriilor. CEO-ul Roovi a spus că unul dintre avantajele companiei este faptul că sunt producători, iar prin acest mod, reușesc să se departajeze de costurile jocurilor de import din Asia.

„Atunci când cumperi din Uniunea Europeană, jocurile noastre sunt trecute de niște teste, astfel, asigură calitatea. Pe de altă parte, multe dintre importurile venite din afara României nu au documente și teste, astfel, acestea sunt un pericol foarte mare”, a adăugat Roovi.

Sursă imagine: Roovi

Ce trebuie să-ți ofere un joc: Copilul să se distreze, să învețe ceva și să nu fie o experiență de 5 minute. Top recomandări de cadouri pentru Crăciun

  1. Jocurile science-kit sunt prima recomandare a lui Alex Bude. Acesta spune că jocurile de acest tip îmbină partea de educație cu distracția.
  2. Pe locul al doilea în topul recomandările sunt jocurile clasice. Reprezentantul Roovi spune că acestea rămân una dintre cele mai bune alegeri pentru un cadou de Crăciun fiindcă îmbină nostalgia părinților cu distracția copiilor.
  3. Fiindcă perioada Crăciunului aduce la aceeași masă toți membrii familiei, a treia recomandare de cadou este jocul care integrează pe toată lumea. Jocurile de familie sunt o variantă foarte bună de a angrena în joc toți membrii familiei în pauzele dintre mesele de Crăciun.

Sursă imagine: Roovi

Sursa foto: Roovi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri