Prezent în cadrul Buzău International Arts Festival, cunoscutul actor Armand Assante, un vizitator frecvent al României, a făcut câteva declarații în exclusivitate pentru wall-street.ro pe marginea experienței din țara noastră, dar nu numai.

Astfel, acesta a declarat că a fost foarte, foarte privilegiat să fie invitat în România încă de prima oară când s-a întâmplat acest lucru.

De asemenea, acesta a explicat că este foarte conștient în legătură cu ce s-a întâmplat în țara noastră în ultimii 50 de ani, episod de care este fascinat și care îl face să povestească "în cei mai pozitivi termeni" despre ce a văzut la noi.

Totodată, însă, mai spune actorul, acest tip de aspecte au de a face cu fiecare societate, nu doar cu România, țara noastră nefiind singura aflată în "această progresie lentă către ceva".

Cultura românească este fascinantă pe multe niveluri, începând cu literatura, continuând cu cinematograful și ajungând până la mâncare. Și, de asemenea, este o țară foarte agrară, un lucru cu care pot rezona din moment ce trăiesc de 4 ani la ferma mea aflată la o oră de Manhattan.

Armand Assante

Cât privește "lobby-ul" pe care îl face țării noastre, în sensul de a invita și alți oameni să o vadă, Armand Assante spune că nu consideră România în capul listei de recomandări de călătorii (A-list, n.r.), în sensul că nu este ca și cum ai spune că mergi să vezi Parisul, Roma, Colosseum-ul, sau muzeul Luvru, dar le spune, totuși, oamenilor, că România are o cultură absolut incredibilă.

Actorul mai adaugă de asemenea și faptul că țara noastră are o industrie absolut fabuloasă a vinului, pe care lumea nu o cunoaște încă suficient.

Cât privește contextul regional actual, Assante consideră că ne vom confrunta, inevitabil, cu un nou Război Rece, război care, crede totuși actorul, deja a început.

Iar pentru cei care au văzut filmul "Last Run" al actorului, din 2001, este clar că acesta știe despre ce vorbește, din moment ce producția este construită exact în jurul acestui subiect.

"Dar mai bine un Război Rece decât un război nuclear generalizat", spune, mai în glumă, mai în serios, Armand Assante.

Un presupus război nuclear între SUA și China pornit pe marginea disputei legate de Taiwan, este de altfel un alt subiect binecunoscut acestuia din filmul "On the Beach" (2000), în care subiectul este exact acesta.

Prin urmare, actorul remarcă cu ironie amară cum acest subiect, în vogă de altfel chiar din anii '50, când a fost scrisă cartea care stă la baza filmului, revine mereu și mereu în actualitate.

Suntem cu toții siderați de cum terminologia, retorica nucleară, dacă vreți, a devenit un lucru banal în discursul public, iar asta în sine mi se pare o nebunie.

Armand Assante

Actorul crede însă că și marile corporații media joacă un rol în propagarea acestei retorici a fricii, aceasta fiind, în opinia sa, chiar instrumentalizată de așa manieră încât să observe cum relaționăm unii cu ceilalți pe marginea acestui subiect.

Sursa foto: Shutterstock / Featureflash Phot...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri