Primarul Clotilde Armand a anunţat că a semnat în 2023 primele cinci dispoziţii de desfiinţare a unor restaurante şi terase construite ilegal în cartierul Floreasca şi a precizat că în cazul celor din Parcul Herăstrău au fost sesizate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru a verifica avizele şi autorizaţiile de construire, deoarece reprezintă o zonă protejată.

Încă din 2022 primarul Clotilde Armand a dispus ca poliţiştii locali de la Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal să demareze un demers de clarificare a situaţiilor juridice a unor terenuri şi construcţii în mai multe zone ale Sectorului 1, iar în paralel a fost accelerat programul de cadastrare a domeniului public.

"La începutul mandatului am primit numeroase sesizări, inclusiv din presă, că mulţi afacerişti, în goana după bani obţinuţi uşor, şi-au construit ilegal restaurantele şi terasele în zonele exclusiviste ale Sectorului 1. Adică fără avize şi autorizaţii de construire", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte situaţia teraselor şi restaurantelor din Parcul Herăstrău, pentru că este zonă protejată, Poliţia Locală Sector 1 nu poate face verificări pe linia disciplinei în construcţii.

"Unii patroni şi-au construit în Parcul Herăstrău pontoane de sute de metri pătraţi, dar au o singură ieşire din local, o ilegalitate crasă, nu ar putea primi niciodată avize de securitate. Sper să vedem cât mai rapid rezultatele verificărilor de către instituţiile pe care le-am sesizat şi sper că vor fi luate măsurile care se impun pentru siguranţa locuitorilor Capitalei", a spus Clotilde Armand.

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri