Armand Goșu, expert în fostul spațiu sovietic, consideră că avansul rapid al trupelor Wagner, care se îndreaptă spre Moscova, este datorat, pentru început, numărului restrâns de soldați ruși pe care Putin s-ar putea baza pentru a-i opri pe oamenii lui Prigojin.

„Soldații ruși sunt pe front în Ucraina, puțini din dintre ei au rămas în Rusia. Sunt dispozitive care se află în drum spre Ucraina sau pe frontul din Ucraina”, precizează Armand Goșu la televiziunea Digi24.

Legat de ce ar însemna pentru „lumea liberă” această situație, Goșu consideră că Occidentul nu a fost pe fază și de obicei nu înțelege ce se întâmplă în Rusia.

”E clar că nu are niciun scenariu pentru a profita de șansa de a influența evenimentele din Rusia(...) Pur si șimplu cred că liderii își pun acum mai multe televizoare în cameră”, precizează Armand Goșu.

Întrebat la ce se așteaptă să se întâmple când Wagner ajunge la Moscova, acesta nu consideră că vor fi mari ciocniri de forțe

”Dacă mă uit pe ultimele ore, cum a crescut acest conflict, e destul de straniu. O explicație ar fi că e o problemă la nivelul elitei politice de la Moscova(...) Putin nu a înțeles că trebuie să înceapă un proces de transfer de putere”, adaugă Goșu.

El punctează că nu ar fi vorba de existența unei grupări „Prigojin”, ci acesta este doar un instrument, pe care Putin l-a folosit pentru a le da peste „cască lui Șoigu sau Gherasimov” sau un instrument folosit chiar de FSB.

”Pur și simplu oamenii s-au săturat de Putin, au avut nevoie de o păpușă idioată(...) El (Putin n.r.) a asigurat o împărțire între diverse tabere a resurselor, oamenii au fost fericiți, au avut bani(...) numai că în ultimii ani nu a mai funcționat. Concluzia e că Putin trebuie să plece, el nu a înțeles că trebuie să plece”, adaugă Armand Goșu.

Acesta mai fost întrebat și de ce Prigojin nu îl atacă direct pe Putin în declarațiile sale.

”E o problemă de mentalitate, niciun securist român nu dădea în Ceaușescu, el reprezenta statul. E vorba de o simbolistică în instițuțiile militarizate. Așa funcționa și România și alte țări care aveau modelul sovietic”, adaugă Armand Goșu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri