Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului și, în același timp, una dintre cele mai stresante din punct de vedere financiar. Astfel că gestionarea bugetului în perioada sărbătorilor poate fi provocatoare, fără o planificare atentă și o gândire strategică.

De la cumpărarea de cadouri, felicitări și decorațiuni de Crăciun, până la organizarea meselor festive pentru familie, Crăciunul este adesea supraîncărcat cu angajamente care îți pot depăși bugetul.
Iată câteva recomandări despre ce poți face pentru a-ți pregăti bugetul pentru perioada sărbătorilor:

Creionează bugetul pentru cadouri

Lista ar trebui să cuprindă numele persoanelor pe care vrei să le surprinzi cu un cadou de Crăciun, precum și o estimare a costului pentru fiecare în parte. Stabilește suma totală disponibilă pentru cadourile de Crăciun și decide care sunt cheltuielile cele mai importante. Acordă prioritate în buget cheltuielilor cu cadourile pentru cei din familie și nu lăsa pe ultima sută de metri cumpărarea unui cadou Craciun pentru sotie / soț.
Cadourile nu trebuie să fie neapărat scumpe pentru a fi valoroase. Uneori, cadourile personalizate sau experiențele pot fi mult mai importante decât obiectele materiale.
Gândește-te la lucrurile care le plac și la pasiunile lor, fii creativ și vei descoperi numeroase idei de cadouri de Craciun pentru toate bugetele și buzunarele.

Secret Santa la birou

Secret Santa la birou presupune un schimb de cadouri în limita unui buget stabilit anterior. Prin urmare, aici nu trebuie să mai decizi tu cât aloci cadoului de Secret Santa, ci trebuie doar să te asiguri că orice ai alege se încadrează în limita de buget.

Pe internet vei găsi o mulțime de idei de cadouri Secret Santa pentru șefi, colegi și colege. Însă, ideal ar fi să afli preferințele persoanei în cauză, astfel încât cadoul să îmbine gândul de bine cu utilitatea cadoului.

Bugetul pentru decorațiuni

Costurile pentru decorarea casei în spiritul Crăciunului variază de la an la an, în funcție de starea în care se află decorațiunile rămase de anul trecut. Dacă preferi un brad natural, asigură-te că aloci o sumă din bugetul de Crăciun pentru cumpărarea lui. Verifică și instalațiile de pom dacă sunt funcționale.

Mese bogate, în familie

La noi, Crăciunul înseamnă mese bogate în familie. Prin urmare, nu ar fi rău ca, împreună cu membrii familiei, să faceți o listă cu toate alimentele și băuturile pe care vi le doriți pentru masa festivă de Crăciun. Fiind vorba despre o cheltuială consistentă, la bugetul alocat mesei speciale de sărbători pot participa mai mulți membri ai familiei.
Bugetul de sărbători trebuie gestionat cu grijă pentru a te asigura că ai fondurile necesare pentru tot ceea ce îți dorești să faci sau să cumperi în această perioadă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri