Compania care fabrică produse din tutun Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Joao Brigido în funcția de Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, începând din 1 august 2021.

Joao Brigido preia mandatul de la Herman Van Staalduinen, care a condus fabrica în ultimii 4 ani și a fost numit New Products and Technologies Introduction Program Director în cadrul Philip Morris International.

Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei companiei de a înlocui țigările cu produse cu risc redus ca urmare a investiției de peste 500 de milioane de dolari pentru a dezvolta capacități de producție a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI.

Peste 92% din producția de consumabile pentru IQOS a fabricii Philip Morris România este exportată în 54 de piețe de pe 5 continente.

Joao Brigido s-a alăturat echipei Philip Morris Portugalia în 1999. A deținut funcții în companii afiliate Philip Morris International în mai multe țări: funcțiile de Director Operations pentru Philip Morris Coreea de Sud și Director Operations pentru Philip Morris Brazilia. În 2019, a fost numit Director Operations în cadrul Philip Morris Filipine și a condus fabricile din Batangas și Marikina.

Philip Morris România este un afiliat al Philip Morris International. Fabrica Philip Morris din Otopeni se numără printre cele opt fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei sunt în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia). În România, Philip Morris se află în top 100 cele mai amri companii după cifra de afaceri, înregistrând în 2020 afaceri de 2,8 miliarde lei, potrivit datelor furnizate de către Oficiul National al Registrului Comerțului.

Sursa foto: Philip Morris Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri