Amazon continuă să surprindă utilizatorii din toată lumea. Faceți cunoștință cu Astro, un robot compact pe roți, echipat cu un ecran tactil și o cameră. Dispozitivul arată ca un câine și este multifuncțional, potrivit publicației Retail Detail.

Noul robot Astro al Amazon este un asistent inteligent de uz casnic, care are și o „personalitate unică”. La fel ca Alexa, Astro poate răspunde la întrebări și reda muzică. Robotul poate monitoriza locuința atunci când locuitorii săi sunt plecați. Robotul poate trimite un mesaj către smartphone-ul acestora dacă se declanșează o alarmă în caz de incendiu.

Locuitorii pot utiliza camera video pentru a verifica de la distanță dacă totul este în ordine acasă. Totodată, locuitorii pot utiliza robotul pentru apeluri video pentru a rămâne în contact cu membrii familiei în caz că sunt infectați cu COVID-19 și sunt în izolare.

Noul robot va putea recunoaște membrii familiei după fețele și vocile lor, putând fi un „câine de pază” foarte eficient. Prețul unei astfel de mașinărie este de 999 dolari.

Deși pare invenția perfectă, se pare că ar putea exista anumite probleme de confidențialitate, potrivit unor documente interne obținute de publicația Vice. Recunoașterea facială nu este de încredere, ceea ce înseamnă că Astro nu este cel mai bun „câine de pază”. Este predispus la accidentări și poate cădea foarte ușor pe scări.

Există și preocupări evidente privind confidențialitatea robotului: Astro vede și aude tot ce se întâmplă în casă. În trecut, s-a aflat că angajații Amazon ascultă comenzile înregistrate de la utilizatorii Alexa, pentru a îmbunătăți în mod oficial logaritmul asistentului de vorbire.

Sursa foto: captură video / Youtube (Amazon)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri