Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, au crescut pe ansamblu cu 17,3%, în primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, arată datele publicate de INS.

Conform statisticii oficiale, în perioada analizată, au fost consemnate creşteri în cazul cifrei de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+23,4%), activităţile de transporturi (+20,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,4%) şi activităţile de comunicaţii (+6,5%).

În aceeaşi perioadă de referinţă, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 16,7%.

La nivelul lunii august 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, s-a majorat pe ansamblu cu 23,7%, faţă de luna similară don anul anterior, datorită rezultatelor din activităţile de transporturi (+35%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+30,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17%), activităţile de comunicaţii (+7,7%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4%).

Totodată, ca serie ajustată, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut cu 24%, raportat la perioada de referinţă.

Potrivit sursei citate, în august 2021 vs iulie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a înregistrat un salt de 0,7%, datorită activităţilor din comunicaţii (+2,2%), servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,3%), transporturi (+1,2%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,3%). Pe de altă parte, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 13%.

De asemenea, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în intervalul analizat afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut pe ansamblu cu 4,1%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri