Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal companiilor a crescut in primele sapte luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,8%, respectiv cu 6,3%, potrivit INS.

Cele mai mari cresteri in primele sapte luni au fost inregistrate la activitatile de depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (7,6%), la transporturile aeriene (7,6%), transporturile pe apa (7,6%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (6,1%), telecomunicatii (3,7%) si la activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (3,4%), scrie Mediafax.

Au scazut in schimb activitatile de arhitectura si inginerie, testari si analiza tehnica (1,4%) si cele de posta si de curier (0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal companiilor in primele sapte luni, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 6,3%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati juridice si de contabilitate, a activitatii de consultanta in management (10,0%), transporturile pe apa (8,7%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (7,7%), transporturile aeriene (6,8%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (6,2%) si telecomunicatii (2,9%).

Activitati profesionale, stiintifice si tehnice au scazut cu 8,1%, cele de editare cu 5,3%, iar afacerile din domeniile posta si de curier s-au diminuat cu 0,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate companiilor, serie bruta, in luna iulie 2012, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,5%, in principal din cauza scaderilor inregistrate la activitati de servicii informatice (13,6%), la activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor (8,5%), la transporturi pe apa (8,5%), la activitati juridice si de contabilitate, consultanta in management (6,1%) si la activitati de posta si de curier (3,6%).

Cresteri s-au inregistrat in principal la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (7%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (5,6%), transporturi aeriene (4,8%) si telecomunicatii (2,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 1%.

Serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna iulie 2012, comparativ cu luna iulie 2011, au crescut ca cifra de afaceri cu 7,1%, datorita in principal cresterilor din activitatile de arhitectura si inginerie, testari si analiza tehnica (29,0%), transporturile pe apa (27,4%), alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice (9,5%), telecomunicatii (5,9%), transporturi aeriene (5,1%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (5,1%), activitati de posta si de curier (1,6%) si transporturi terestre si transporturi prin conducte (0,4%).

Activitati juridice, de contabilitate si consultanta in management au scazut cu 10,9%, iar cele de difuzare si transmitere de programe s-au diminuat cu 4,5%.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012, comparativ cu luna iulie 2011, a crescut pe ansamblu cu 5,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri