Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 5,3% in perioada ianuarie-februarie 2014, potrivit datelor transmise de catre Institutul National de Statistica (INS).

Rezultatul pozitiv s-a datorat cresterilor pe mai multe segmente de activitati, cum ar fi serviciile informatice si tehnologia informatiei (19%), productia cinematografica, video si programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe si activitatile de comunicatii (12,7%), transporturi (9,6%) si comunicatii (4,6%). Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 0,6%.

In primele doua luni ale acestui an, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,5%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (13,2%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (11%), transporturi (9,8%), activitǎtile de comunicatii (3,9%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (0,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna februarie 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 1,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut pe ansamblu cu 0,5% din cauza scaderilor inregistrate la activitǎti de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (9,1%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-3,5%) si transporturi (-0,1%), potrivit Mediafax.

Cresteri s-au inregistrat la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (4,3%) si comunicatii (0,2%). In februarie 2014, fata de aceeasi luna a anului trecut, afacerile din serviciile prestate intreprinderilor au crescut pe ansamblu cu 4,6%, datorita cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (23,6%), transporturi (8,9%), activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (7,8%) si comunicatii (3,5%). Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 1,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri