18 Aprilie 2007

Dafora Medias face afaceri in Bulgaria

Compania Dafora Medias a inceput la sfarsitul saptamanii trecute lucrarile de foraj in regiunea Golitza din nordul Bulgariei

Dupa ce in anul 2002 Dafora isi intra pe piata de foraj din Africa printr-o prima lucrare in Uganda, activitatea externa a acesteia s-a extins prin contractarea altor lucrari in partea de sud a Africii, Franta si in prezent Bulgaria. Lucrarile de foraj de la Golitza au inceput dupa montarea unei instalatii de foraj petrolier pentru prospectiuni geologice.

Instalatia este modernizata si are o capacitate de ridicare de 320 de tone. Specialistii Dafora estimeaza ca lucrarile vor dura aproximativ cinci luni. Contractul se bazeaza pe tarife zilnice in functie de operatiile necesare, iar valoarea totala estimativa se ridica la aproximativ 3,5 milioane de dolari. Lucrarile sunt executate de o formatie de aproximativ 50 de specialisti cu o bogata experienta in lucrarile de prospectiune, spune compania.

Dafora va continua extinderea pe pietele externe, in perioada imediat urmatoare urmand sa se finalizeze negocierile pentru o serie de lucrari in Ucraina si Germania, potrivit datelor citate de NewsIn.

Actionarii companiei Dafora din Medias au aprobat, la mijlocul lunii februarie, majorarea capitalului social cu 92,26 milioane lei, de la 9,22 milioane lei pana la pana la 101,49 milioane lei (peste 30 milioane euro). Capitalul este majorat prin emisiunea unui numar de 922 milioane de titluri cu valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii care detin titluri Dafora la 5 martie 2007, isi pot exercita dreptul de preferinta si pot subscrie maxim um10 actiuni noi pentru fiecare titlu detinut. Majorarea capitalului este necesara pentru ca Dafora pregateste un program ambitios de investitii care vizeaza dezvoltarea activitatii atat pe piata interna cat si externa.

Prima zi de tranzactionare a actiunilor companiei Dafora, la categoria de baza a Rasdaq, a fost 6 decembrie 1996. Actionarul seminificativ al companiei este Gheorghe Calburean care detinea, in luna ianuarie, 46,21% din capitalul companiei. in structura actionariatului, Julius Baer International Equity Fund detinea la 8 decembrie 18,46% din capitalul Dafora.



Citeste si