18 Aprilie 2007

Kontirom si-a dublat profitul si afacerile in 2006

Furnizorul de produse metalice pentru cladiri industriale Kontirom, companie a grupului Arcelor Mittal, a obtinut in 2006 un profit de 1,73 milioane euro si o cifra de afaceri de 23 milioane euro, niveluri duble fata de anul precedent, potrivit lui Marian Parvu, directorul general al companie

"Profitul si cifra de afaceri au crescut anul trecut pe fondul unei perioade favorabile, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, ceea ce a dus la o cerere foarte mare pe sectorul materialelor de constructii, dar pentru anul in curs avem estimari moderate", a declarat, citat de NewsIn, Marian Parvu.

Profitul pentru anul trecut a fost de 6,4 milioane lei, iar cifra de afaceri a tins nivelul de 77,66 milioane lei. in 2005, Kontirom a obtinut un profit de 833.000 euro si o cifra de afaceri de 10,2 milioane euro. in 2006, Kontirom a furnizat peste 40 de hale metalice, insumand circa 60.000 metri patrati. Veniturile din materiale de constructii vandute au crescut in 2006 cu aproape 90%, comparativ cu anul anterior. Investitiile s-au ridicat anul trecut la 1,55 milioane euro, fiind folosite pentru lansarea unei linii de profilare tabla si pentru extinderea fabricii.

Kontirom este parte a divizie Arcelor Construction, cel mai mare creator de solutii din otel pentru constructii din Europa. Activitatea Kontirom se imparte in trei directii: Arclad (fatade si acoperisuri pentru hale industriale), Arval (fatade si acoperisuri pentru hale usoare), si Armat (acoperisuri pentru sectorul rezidential).

Profitul estimat de companie pentru anul in curs este de sapte milioane lei, in crestere cu peste 9%, fata de anul trecut. Cifra de afaceri asteptata de Kontirom in 2007 este de peste 25 milioane euro, in crestere cu circa 9%, fata de anul anterior.

Kontirom intentioneaza sa investeasca in acest an circa zece milioane euro. Cea mai mare parte a investitiei, aproape 9,5 milioane euro, este prevazuta pentru construirea unei linii de productie de panouri termoizolante. Restul investitiilor, jumatate de milion de euro, va fi alocat pentru lansarea unei linii de fabricatie de tigla metalica, de tip Henly. Kontirom va transfera in acest an din Grecia o line structuri metalice pentru hale.

La finalizarea investitiilor, Kontirom intentioneaza sa detina o cota de piata de 30%, pe sectorul de materiale de constructii din otel, fata de 15% in prezent, a mai spus directorul general al companiei. Toate aceste investitii fac parte din strategia Arcelor Construction, care intentioneaza sa atinga o cota de piata de 30%, in toate tarile unde isi desfasoara activitati.

Din cifra de afaceri, doar un sfert provine din productia interna, restul fiind materiale importate. Dupa finalizarea investitiilor, Kontirom mizeaza pe o crestere pana la aproape 90% a productiei interne in cadrul cifrei de afaceri. Numarul de angajati va creste de la 76, in prezent, pana la 130.



Citeste si