Airbus Helicopters Romania a finalizat acțiunea de livrare a celui de-al doilea elicopter H215 modernizat către Poliția de Frontieră finlandeză (FBG).

În cadrul unui acord încheiat de Airbus Helicopters și FBG pentru modernizarea a trei elicoptere Super Puma, Airbus Helicopters Romania a efectuat lucrările de G-Check și retrofit la versiunea AS332L1e (H215) pentru două elicoptere AS332L1 Super Puma, în timp ce lucrările pe primul elicopter au fost efectuate de Airbus Helicopters la sediul său din Marignane.

Elicopterele recent modernizate vor fi dedicate misiunilor multirol, inclusiv paza de frontieră și acțiunile de căutare și salvare.

„Proiectul FBG reprezintă o modernizare complexă, care presupune trecerea de la standardul 332L1 la standardul H215 L1e (AHCAS), proiect care include transformarea integrală a elicopterului, sub toate aspectele”, a declarat Georges Durdilly, Director General al Airbus Helicopters Romania.

Super Puma/Cougar, H215 este un elicopter greu de CAT A, dotat cu două motoare, având performanțe remarcabile, cunoscut pentru rata de disponibilitate fiabilă și costurile de operare competitive. Această aeronavă este fiabilă, rapidă și are capacități remarcabile pentru orice vreme: o rezervă mare de putere și o manevrabilitate ridicată.

Motoarele puternice MAKILA 1A1 îi conferă capacitatea de a zbura în aproape orice misiune, asigurând siguranță operațională maximă, chiar și în cele mai dificile situații (discreție, vulnerabilitate scăzută, supraviețuire în cazul prăbușirii și condiții de gheață). H215 este foarte potrivit pentru misiunile de servicii publice, cum ar fi situațiile de aplicare a legii și de stingere a incendiilor, precum și pentru misiuni aeriene și utilitare, fără a uita de transportul de pasageri. De la lansarea sa în 2014, 108 operatori au folosit deja H215 în misiunile lor.

Airbus este prezent în România cu toate cele trei divizii ale sale: Airbus Helicopters Romania (2002), Premium Aerotec (2009) - ambele la Brașov și Airbus Defence and Space (2005) la București.

Sursa foto: Airbus Helicopters România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri