Airbus Helicopters vrea sa creeze in Romania un cluster de furnizori care sa livreze solutii si echipamente pentru productia de elicoptere, a anuntat compania in timpul unei intalniri cu 70 de firme care a avut loc la sediul noii fabrici din Ghimbav.

„Suntem nerabdatori sa incepem sa producem in Romania elicopterul H215. Suntem impresionati de interesul manifestat de furnizorii romani de a lucra cu noi. Scopul nostru este sa dezvoltam in Romania un lant de aprovizionare care sa deserveasca nu doar elicopterele produse de Airbus Helicopters Industries in Romania, dar si reteaua noastra globala”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Serge Durand, director general al Airbus Helicopters Industries.

La intalnirea cu Airbus Helicopters au participat, printre altele, companii precum Aerostar, Aeroteh, Romtehnica, IAR, Electromagnetica, Alro Slatina, IMSAT, Turbomecanica, Sonovision Romania si Siemens.

„Suntem pregatiti sa incepem productia de elicoptere H215 aici, la Brasov, de indata ce vom avea o comanda semnificativa care sa asigure fluxul minim de productie necesar rodajului industrial”, a mai spus Serge Durand.

Fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav are o capacitate de productie de 15 elicoptere Airbus H215 pe an, iar fiecare dintre acestea are un pret de pornire de 15 mil. euro pentru varianta standard.

Citeste si:
Elicopterul H215M ar putea fi produs in Romania, in 2019
Airbus Helicopters ar putea...

H215 este un elicopter de transport greu, cu doua motoare, echipat cu tehnologii de ultima generatie. Airbus H215 are o capacitate de 22 de pasageri si doi piloti, o viteza maxima de 262 km/h si poate zbura o distanta de 866km fara sa alimenteze.

Cititi si Cine vor fi furnizorii fabricii de elicoptere Airbus din Brasov

Sursa foto: Shutterstock / SvedOliver

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine vor fi furnizorii fabricii de elicoptere Airbus din Brasov