Airbus, constructor franco-german de avioane, sarbatoreste 50 de ani de la infiintare. In Romania, este prezent de 49 de ani, iar in prezent genereaza peste 6.300 locuri de munca prin Airbus Helicopters Romania, Premium Aerotec si Airbus Defence and Space.

Airbus Helicopters Romania, un joint venture infiintat in 2002, in Brasov, exporta in prezent peste 75% din productie. Acest centru de excelenta pentru mentenanta, reparatii si revizii pentru elicoptere civile si militare deserveste clienti din peste 30 de tari. Un sondaj realizat in 2017 printre clientii din toata lumea a clasat Airbus Helicopters Romania pe locul intai.

Fabrica Premium Aerotec, companie detinuta in totalitate de Airbus, produce la Brasov componente complexe pentru aeronave. Fiecare aeronava Airbus contine componente produse in Romania.

De asemenea, Airbus are o istorie impresionanta alaturi de TAROM. Acum 27 de ani, cele doua companii au inceput o colaborare extraordinara cu o aeronava de cursa lunga A310 pentru zboruri din Romania catre SUA si Asia. In prezent, TAROM opereaza aeronave Airbus A318, introduse in 2006 pentru curse scurte. In viitor, Airbus este gata sa oferteze TAROM cu cele mai eficiente aeronave din punct de vedere energetic.

Cooperarea Airbus cu Romania a fost extinsa in 2005, cand Divizia Defense and Space a deschis un birou in tara, care de atunci a devenit un hub de inginerie si servicii pentru toate produsele si serviciile Airbus Defence and Space.

In Romania, Airbus investeste in viitor si coopereaza indeaproape cu institutii educationale pentru a dezvolta viitoare talente. Airbus Helicopters Romania, in parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brasov, a implementat un program educational care urmareste dezvoltarea unei noi generatii de tehnicieni in aviatie. In acest an scolar, in colegiu sunt 8 clase specializate in aeronautica.

“Am lansat acest program in 2016 cu o singura clasa si mai putin de 30 de studenti. In acest an scolar avem 225 de studenti care au oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile la sediul nostru din Brasov. Suntem bucurosi ca putem contribui la dezvoltarea unor specialisti in Romania. Acestia sunt viitorul Airbus!”, a declarat Georges Durdilly, seful Airbus in Romania.

Airbus este lider mondial in aeronautica si servicii in domeniul spatial. In 2018, a generat venituri de 64 miliarde de euro si a avut aproximativ 134.000 de angajati. Airbus ofera cea mai cuprinzatoare gama de avioane de pasageri. Este, de asemenea, lider european in ceea ce priveste productia avioanelor cisterna, de lupta, de transport si pentru alte misiuni, precum si una dintre cele mai mari companii spatiale din lume. In domeniul elicopterelor, Airbus furnizeaza cele mai eficiente solutii civile si militare din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri