Conducerea companiei Electrica SA a semnat contractul de cumpărare a unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă, situat în vecinătatea municipiului Oradea, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Tranzacţia vizează achiziţia integrală de la Monsson a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Bihor 1".

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4,262 milioane de euro, iar preţul final va fi determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite în contract, se menţionează în comunicat.

Directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, a subliniat că achiziţia proiectului confirmă angajamentul companiei de dezvoltare a producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

"Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată", a menţionat directorul general al Electrica SA, citat în comunicat.

La rândul său, directorul de Dezvoltare al Monsson, Sebastian Enache, a precizat că primele proiecte regenerabile noi din România vor fi funcţionale din 2022.

"De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România vor fi deja funcţionale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă şi vom ajuta sectorul să depăşească această criză energetică", a afirmat reprezentantul Monsson.

În această tranzacţie, grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce compania Monsson a fost asistată de echipa Berechet Rusu Hiriţ.

Grupul Electrica oferă servicii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Sursa foto: Electrica / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri