#GuvernulTAU. Victor Grigorescu, propus la Energie, este membru in CA al Electrica

Victor Vlad Grigorescu, propus ministru al Energiei in Cabinetul Ciolos, a lucrat ca expert in fostul Departament al Energiei, are experienta in administratia publica, atat in Romania, cat si la nivelul UE, iar in prezent este membru in Consiliul de Administratie al companiei Electrica.

Grigorescu este licentiat in drept al Universitatii Bucuresti. Este, de asemenea, specializat la Joint Vienna Institute in proceduri de solutionare a diferendelor in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (in colaborare cu Secretariatul OMC).

Are experienta in domeniul administratiei publice, atat in Romania, cat si la nivelul Uniunii Europene. Anterior, a ocupat timp de doi ani pozitia de director al AG Industrial Consult, societate specializata in consultanta in domeniul politicilor publice. Din aceasta postura a consiliat clienti din domeniul privat, abordand, intre altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH.

In perioada 2007-2011, Victor Vlad Grigorescu a fost secretar II in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, sectia comerciala, cu responsabilitati in domeniul politicii comerciale comune a UE. Principalele responsablitati au vizat politicile UE in domeniul comertului cu produse industriale, instrumentelor de aparare comerciala, masuri antidumping si antisubventie, Agenda de Dezvoltare Doha (Rules negotiations).

A reprezentat Romania in mai multe grupuri de lucru permanente la nivelul Comisiei Europene si Consiliului UE, respectiv, Comitetul antidumping si antisubventie.

Citeste si:
Borza raspunde acuzatilor lansate de ministrul Energiei
Borza ii cere ministrului...

Anterior detasarii la Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE, incepand cu anul 2004, Grigorescu a ocupat pozitia de expert UE in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Departamentul de Comert Exterior, partipand la negocierile de aderare a Romaniei la UE, mai ales capitolul 26 - Relatii Externe sau acordul privind recunoasterea reciproca a denumirilor de origine si indicatii geografice pentru anumite produse agricole.

Incepand cu 2006, a fost reprezentant al Romaniei in Comitetul 133 Otel, ca invitat, in perioada de preaderare, iar apoi ca membru cu drepturi depline, dupa 1 ianuarie 2007. Inainte de a lucra in administratia publica, a fost director de dezvoltare pentru o firma de comert cu produse textile si alte produse industriale, principalele responsabilitati vizand business development, planificare financiara, previziuni si bugete, cat si management de proiect pentru deschiderea unitatilor de retail in Bucuresti.

In prezent , Victor Vlad Grigorescu este membru in Consiliul de Administratie al companiei Electrica.

Citeste si:
Ce pot invata liderii politici de la liderii de business?
Ce pot invata liderii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Doi deputați PSD, amendați într-un fast food pentru că refuzau să poarte mască
Setari Cookie-uri