Discounterul PENNY vrea să deschidă anul viitor circa 30-35 de magazine, obiectivul fiind de a ajunge la peste 600 de locații în România, până în 2029. Pentru 2022, reprezentanții PENNY au declarat pentru wall-street.ro că vor investi circa 100 milioane euro în extinderea rețelei de magazine și terenuri.

„De asemenea, vom remodela și ultimele 85 de magazine din rețea, proces pe care ne dorim să îl încheiem în 2022. Mai mult, investim și în toate depozitele, sediul și echipamentele logistice existente, pentru a le menține eficiente și la zi, mai ales din punct de vedere digital”, au declarat reprezentanții PENNY.

Retailerul are în plan deschiderea de noi magazine pe tot parcursul anului și își propun să acopere întreaga țară. PENNY se uită către localitățile cu 15.000 de locuitori.

Odată cu deschiderea de noi magazine de anul viitor, retailerul intenționează să își mărească echipa cu aproximativ 500 de noi angajați.

Mai multe produse românești și magazine digitalizate în 2022

Pentru că în ultimul timp românii au preferat produsele locale, PENNY vrea ca anul viitor să ofere cât mai multe alimente cu ingrediente românești, procesate și care să aibă ingredientul principal din România.

În acest sens, PENNY va prioritiza extinderea celor trei categorii: carne proaspătă, fructe și legume și produse de panificație. În categoria carne proaspătă, compania oferă în prezent 100% produse de origine românească (porc, vită și pui), ceea ce înseamnă ca produsele provin de la animale crescute în România.

Obiectivul companiei este ca până în 2023, 60% din sortiment să fie produs în România, ingredientul principal să fie fabricat în România, iar procesarea intermediară să fie şi ea realizată local. În 2020, retailerul a înregistrat un număr de 135 de măcelării în rețeaua de magazine.

Dacă în privința gamei de produse PENNY se concentrează pe extinderea zonei de fabricat în România, în ceea ce privește digitalizarea, retailerul are în vedere introducerea mai multor elemente digitale în magazine în următorul an.

PENNY a încheiat anul 2021 cu 301 de magazine de magazine deschise. Până în 2029, PENNY își propune să atingă cifra de 600 de magazine și în materie de logistică, retailerul va inaugura cel de-al patrulea depozit de la Filiași, județul Dolj.

Sursa foto: Penny Market

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri