Echipamentele de protecție au rolul de a garanta un nivel de protecție necesar fiecărui angajat, fără să le compromită siguranța și sănătatea. În acest sens, ele trebuie să fie caracterizate de un standard armonios în ceea ce privește nivelul de protecție, dar și satisfacția și confortul.

Un accesoriu de baza în activități variate din anumite medii de lucru sunt obișnuitele manusi de protectie de la ProWear, care trebuie să ofere siguranță, confort și dexteritate.

De câte tipuri sunt mănușile de protecție?

Alegerea corectă a mănușilor trebuie să țînă cont de domeniul de activitate și de acțiunile întreprinse, astfel încât să ofere protecție, eficientă și durabilitate. Printre principalele tipuri de mănuși de protecție regăsim:

  • Mănuși pentru uz general – sunt recomandate pentru activități ușoare, de montaj, precizie sau logistică. Sunt realizate din materiale flexibile precum bumbacul sau poliuretanul și sunt confortabile și rezistente.
  • Mănuși pentru sudură - sunt realizate din piele, cu diferite întărituri în palmă sau degete, cu mânecă lungă și au rolul de a proteja brațul în timpul procesului de sudare.
  • Mănuși rezistente termic – sunt realizate din piele, fibre sintetice sau naturale, iar purtarea lor poate să reducă numărul situațiilor periculoase și feresc mâinile muncitorul de arsuri.
  • Mănuși împotriva substanțelor chimice – sunt recomandate în activități care presupun curățenie, cercetare sau de producție. Sunt impermeabile și realizate din materiale rezistente la substanțe iritante.
  • Mănuși antitaiere – protejează mâinile împotriva tăieturilor generate de obiecte ascuțite. Sunt realizate din fibre naturale sau metalice, cu imerșii de materiale sintetice pentru o durabilitate crescută.

Care sunt avantajele purtării mănușilor de protecție de la ProWear?

În orice mediu există riscul de contaminare cu anumite materii chimice sau alte lichide periculoase, iar utilizarea mănușilor poate să va protejeze împotriva eventualilor factori de risc. Majoritatea mănușilor sunt realizate din materiale rezistente, confortabile și sigure. Chiar dacă sunt realizate din bumbac, fibre naturale sau latex, ele sunt foarte ușor de utilizat, nu îngreunează dexteritatea și reprezintă un strat suplimentar de protecție pentru piele. Sunt necesare în diverse ramuri, precum medicină, service-uri auto, depozite, lucru la inaltime, dar și în multe alte industrii.

Indiferent de mediul de activitate, o pereche de mănuși de protecție sunt indispensabile pentru asigurarea protecției împotriva substanțelor necunoscute pe care puteți să le întâlniți sau împotriva incidentelor cauzate de folosirea unor obiecte sau aparate. Ele au devenit un accesoriu de neprețuit în realizarea multor activități, în diverse domenii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri