Ministerul Transporturilor pregătește terenul pentru primul bilet integrat urban-ferovier din România, pentru Capitală. După introducerea unui tren special care leagă Gara de Nord de Otopeni, autoritățile lucrează pentru a crea un bilet unic, integrat, care să poată fi folosit atât în autobuzele de la STB, cât și la Metrorex și CFR.

Acțiunea vine și cu scopul de a decongestiona traficul din București, în contextul în care numărul mare de autoturisme de pe străzile Bucureștiului creează constant ambuteiaje și îngreunează circulația.

„Este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troleibuz”, a scris pe pagina sa de Facebook, Irinel Ionel Scrisoteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Începând cu data de 15 februarie 2022, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – vor fi parte din proiectul pilot de implementare a „titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov”, a mai scris secretarul de stat, în postarea sa.

După aprobarea acestui noi proiect, biletele vor putea fi folosite de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni).

Cât ar putea costa abonamentele

Noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau un an și diversele combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public #București – #Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator).

Titluri de călătorie/

Tarif (lei cu TVA)

suprafață – metrou suprafață – feroviar metrou – feroviar suprafață – metrou – feroviar
Abonament metropolitan integrat/24 ore 20,00
Abonament metropolitan integrat/72 ore 40,00
Abonament metropolitan integrat/1 lună 140,00 140,00 140,00 210,00
Abonament metropolitan integrat/6 luni 700,00 800,00 800,00 1.100,00
Abonament metropolitan integrat/12 luni 1.200,00 1.400,00 1.400,00 2.000,00

Sursa: Ministerul Transporturilor

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Sursa foto: Facebook/ Ionel Scrisoteanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri