Statul, acționarul majoritar al Nuclearelectrica, a decis în Adunarea Generală a Acționarilor companiei că Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în retehnologizare, unitatea urmând să fie oprită timp de doi ani.

Astfel, conform comunicatului companiei Nuclearelectrica remis Bursei de Valori București, Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în retehnologizare începând din 2027, investiția urmând să se ridice la 1,85 miliarde de euro.

“Aprobarea Deciziei de Investiție cu privire la Proiectul Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă pe baza Studiului de Fezabilitate în condițiile stabilite în Nota prezentată acționarilor. În prezența acționarilor reprezentând 85,58925% din capitalul social și 85,58925% din totalul drepturilor de vot, prezentul punct este adoptat cu 258.174.733 voturi reprezentând 100% din totalul voturilor deținute de acționarii prezenți sau reprezentați, în conformitate cu prevederile art. 16 din Actul Constitutiv coroborat cu prevederile art. 115 alin. 2 din Legea nr. 31/1990”, se arată în comunicatul companiei.

Nuclearelectrica a fost înființată în anul 1998, fiind desprinsă din fostul RENEL. Ulterior, o parte din acțiuni au fost transferate către Fondul Proprietatea la înființarea acestuia, iar în urma listarii la Bursa de Valori București din 2013 statul a rămas cu 82,5% din acțiuni, pe care le deține și în prezent.

Sursa foto: Nuclearelectrica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri