Alexey Mordashov, cel mai bogat om din Rusia și unul dintre miliardarii care au fost vizați în mod direct de sancțiunile UE a demisionat din conducerea grupului TUI, unul dintre cele mai mari conglomerate din industria de turism din lume.

Informația a fost publicată de HotNews, care citează AFP. Alexey Mordashov a demisionat din Consiliul de Supraveghere al TUI, companie în care acesta este principalul acționar.

Urmărește AICI un LIVE UPDATE cu cele mai importante evenimente din Ziua 7 a războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Alexey Mordashov este oligarhul rus care a intervenit pentru a menține TUI pe linia de plutire în perioada crizei sanitare, pompând bani în timp ce turismul internațional s-a oprit inițial ca urmare a limitării contactelor și călătoriilor din vremurile cu creșteri mari ale numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, Alexei Mordashov – care deține o treime din cel mai mare operator de turism din Europa și este cel mai mare acționar unic al acestuia – poartă o răspundere masivă pentru acțiunile care sunt listate la Londra, după ce UE l-a adăugat luni seară pe lista de sancțiuni. .

Deși Mordashov nu a fost sancționat în Marea Britanie, interesele sale de afaceri în regiune vor fi acum reduse drastic, mai notează publicația britanică.

Cel mai bogat om al Rusiei, Mordashov, în vârstă de 56 de ani, a crescut în condiții modeste, ca fiu al muncitorilor morii din orașul Cherepovets, la 300 de mile nord de Moscova, pentru a deveni directorul executiv al celei mai mari companii siderurgice și miniere din Rusia, Severstal.

Grupul TUI este cea mai mare companie de agrement, călătorii și turism din lume. TUI este un acronim pentru Touristik Union International „Turism Union International”. Are sediul în Hanovra, Germania.

Sursa foto: Facebook /Alexey Mordashov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri