AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa, a finalizat achiziția activelor funcționale de producție ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, prin încheierea documentelor de transfer a dreptului de proprietate ṣi plata integrală a preţului în sumă de 38,3 milioane de euro + TVA. AFV Beltrame Group, care deține în România și laminorul Donalam din Călărași, urmărește să transforme COS Târgoviṣte într-o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european.

Astfel, în următorii 4 ani vor fi investiți aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, respectiv oțelăria și laminoarele, și aproximativ 40-50 milioane euro în asigurarea capitalului de lucru.

„Achiziția COS Târgoviște este un pas important pentru strategia de extindere a activității grupului Beltrame în România și confirmă angajamentul nostru pe termen lung față de dezvoltarea sectorului siderurgic pe plan local. COS Târgoviște are o istorie bogată în industria siderurgică, așadar suntem onorați de oportunitatea de a revitaliza acest colos în domeniu. Ne așteptăm să începem producția în oțelăria existentă și în cele două laminoare la începutul lunii iunie, pentru a livra pe piaţa internă fier-beton și sârmă laminată şi a pune capăt dependenţei pieţei de importuri, mai ales în contextul conflictului din Ucraina”, declară Carlo Beltrame, Group Business Development în cadrul AFV Beltrame.

Pentru început, la COS Târgoviște se va produce oţel beton, iar odată cu avansarea lucrărilor de modernizare și formarea forței de muncă, acesta va reveni la producţia de oţeluri speciale pentru care a fost construit iniţial. Redeschiderea unităţii de producţie va genera, în viitorul apropiat, aproximativ 450-500 de locuri de muncă noi, urmând ca ulterior să se ajungă la aproximativ 1.000 de locuri de muncă. În prezent, în cadrul COS Târgoviște mai lucrează aproximativ 70 de angajați, în principal pentru ținerea în funcțiune a rețelelor de utilități și conservarea echipamentelor.

Pe 16 martie, reprezentanții Grupului Beltrame au avut o întâlnire cu premierul României, Nicolae Ciucă, ca urmare a finalizării achiziției COS Târgoviște. Premierul a subliniat sprijinul pe care Guvernul României îl acordă dezvoltării investițiilor în industrie, pentru modernizarea economiei naționale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români și a unor produse cu valoare adăugată ridicată pentru piața locală și europeană.

AFV Beltrame Group este prezent pe piața oţelului din România din 2007 și deține laminorul Donalam din Călărași, specializat în producția de bare de oţel special laminate la cald, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol și gaze, auto, echipamente mecanice mari și hidraulice, la maşini şi echipamente agricole.

Donalam a incheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 118 milioane euro, în creștere cu 90% față de 2020 și un volum de vânzări de aproximativ 159.000 tone de bare de oțel. Compania estimează o cifră de afaceri de peste 160 de milioane de euro în 2022, cu o creștere de 30% și un volum de vânzări de aproximativ 170.000 de tone de bare de oțel. În prezent, compania deține peste 340 de angajați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri