Apa minerală ”cu vitamine” devine tot mai populară în România, iar anul trecut a înregistrat de departe cea mai mare creștere de vânzări în piața locală comparativ cu celelalte categorii de apă vândute, arată datele furnizate de Euromonitor.

La nivelul anului 2021, vânzările de apă cu vitamine din România au crescut cu 35,4% față de 2020, în vreme ce brandurile de apă cu diverse alte arome au urcat cu 11,6%, reprezentând a doua cea mai mare creștere din piața locală.

În schimb, vânzările de apă minerală carbogazoasă au înregistrat o scădere minoră, de 0,7%. De altfel, 2021 a fost al treilea an consecutiv în care popularitatea apei minerale carbogazoasă a fost în scădere.

”Vânzările de apă îmbuteliată reprezintă mai mult de jumătate din volumul vâzărilor de băuturi răcoritoare din Europa de Est. Consumatorii înțeleg tot mai mult importanța hidratării și, în același timp, au o dorință sporită pentru a reduce cantitatea de băuturi care conțin zahăr. Acest fapt deschide drumul spre creștere a apei cu arome – un produs perceput ca fiind soluția de compormis între sucuri și apa minerală obișnuită”, a declarat Julija Poliscuk, senior analyst în cadrul Euromonitor International.

Un român a consumat anul trecut în medie 79 litri de apă plată și 36 litri de apă minerală carbogazoasă, în vreme ce apa cu arome a reprezentat un consum mediu 0,2 litri/locuitor, iar apa cu vitamine 0,1 litri/locuitor

”Pentru multe țări din Europa de Est, apa îmbuteliată rămâne și va continua să fie esențială, deoarece apa de la robinet în unele țări lasă mult de dorit”, spune Julija Poliscuk.

În aceste condiții, analiștii Eurostat mizează pe o creștere a vânzărilor de apă minerală îmbuteliată de 15 litri pe cap de locuitor până în 2026.

În fiecare an, pe data de 22 martie, este marcată Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Apele subterane" este tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei. Datele centralizate de "Apele Române" relevă faptul că, din totalul celor 143 de corpuri de apă subterane delimitate, doar 9% sunt în stare chimică slabă, din cauza concentraţiilor ridicate de azotaţi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri