Alexandrion Group are o nouă structură organizaţională care permite o gestionare mai eficientă a afacerilor grupului, care au cunoscut o expansiune amplă la nivel global, ȋn ultimii ani.

"Grupul nu mai este reprezentat doar de mine, s-a creat o organizație sub umbrela Family Office", a declarat Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion.

Astfel, Family Office coordonează serviciile partajate la nivelul grupului: finanţe si control, tehnologia informaţiei și transformare digitală, lanţ de distribuţie, juridic, conformitate și reglementare, marketing și branding, afaceri corporative internaţionale, resurse umane și trade marketing, conduse de Chief Experience Officers (CXO), precum și afacerile grupului ȋn diverse segmente: distilerii și fabrici, distribuţie și trading, hoteluri și magazine, energie și imobiliare, conduse de Chief Executive Officers (CEO).”

Cu toate acestea, a explicat acesta, niciunul dintre membrii familiei nu poate să fie implicat în executiv, în orice țară s-ar desfășura afacerile grupului, ci numai pe componenta strategică.

De asemenea, o cerință a fondatorului în noua structură este ca minimum 70% din profit să fie reinvestit în cele trei direcții ale grupului: băuturi alcoolice, energie verde și domeniul hotelier.

Noi în fiecare țară în care mergem deschidem aproape trei-patru firme, întâi instalăm o firmă de export-import, facem o firmă de distribuție sau cumpărăm una și, dacă merită făcută o fabrică, facem și fabrică

Nawaf Salameh, Fondator Alexandrion

De asemenea, a explicat Nawaf Salameh, Alexandrion nu mai este o firmă, este o organizație care deschide și închide firme oriunde în lume. De asemenea, acesta a punctat aspectul global pe care l-a căpătat compania, care nu trebuie percepută ca o simplă afacere la nivel local sau regional.

Totodată, acesta a explicat faptul că, la nivel de grup, Alexandrion se află ȋntr-un proces agresiv de ȋnlocuire a brandurilor de votcă rusească eliminate din piaţa internaţională.

"Avem o echipă formată din experţi din mai multe părţi ale lumii, cu know-how vast, capabilă să producă cea mai bună votcă. În curând vom lansa o votcă premium care va schimba regulile ȋn categorie” a concluzionat dl. Salameh.

Nu în ultimul rând, Nawaf Salameh a subliniat și ajutorul pe care îl acordă refugiaților din Ucraina prin intermediul Fundației Alexandrion, explicând faptul că grupul face demersuri pentru ca "studenții ucraineni care vin în România să nu plece în alte țări, ci să rămână la noi".

Sursa foto: Alexandrion

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri