“Au profitat de Europa 43 de ani, au ajuns o putere mondiala si au beneficiat de schimburi comerciale substantiale. Europa va arata nota de plata a iesirii Marii Britanii si multi care vociferau ca doresc sa plece din UE se vor razgandi”, a spus Nawaf Salameh, pentru wall-street.ro.

Potrivit unui raport al Fondului Monetar International, exitul Marii Britanii din Uniunea Europeana il va costa pe fiecare britanic circa 4.000-5.000 de lire anual. In plus, 950.000 de locuri de munca vor disparea, iar factura energetica a tarii va creste in fiecare zi cu 1,5 mil. lire, arata un studiu al PwC.

In ceea ce priveste business-ul Alexandrion, care se pregatea pentru o intrare “in forta” pe piata britanica, proprietarul companiei spune ca nu va fi afectat.

Citeste si:

“Importam din Scotia single malt. Stiam ca se va intampla ceva de anul trecut, tot atunci am vorbit cu cei care detin marca de whisky sa trecem de la lira la euro. O lira ieftina s-ar putea sa nu fie atractiva”, afirma Nawaf Salameh.

In prezent, Alexandrion are in portofoliu atat produsele proprii precum vinars Brancoveanu, brandy Alexandrion, vodka Alexander si Kreskova si lichiorurile Saber, dar si marci de import precum vodka Beluga, sampania Piper Heidsieck, whisky-ul Glenfiddich sau coniac-ul Camys.