Transportatorul francez Gefco, care activează şi în România, a anunţat că va răscumpăra pachetul de 75% din acţiuni deţinut de acţionarul său majoritar, compania rusească de căi ferate Russian Railways, care a fost plasat pe lista entităţilor vizate de sancţiunile internaţionale din cauza conflictului din Ucraina.

"Consiliul director al Gefco a decis, de comun acord cu consiliul de supraveghere, că societatea va răscumpăra participaţia de 75% deţinută de Russian Railways", a informat compania franceză într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.ro.

Gefco este o fostă filială a grupului auto francez PSA Peugeot Citroen (care între timp a devenit Stellantis), care la finele lui 2012 a vândut 75% din acţiuni către Russian Railways pentru 800 milioane de euro. Restul de 25% din acţiuni aparţin Stellantis.

"Acţionarul majoritar de la Gefco a fost plasat pe lista entităţilor sancţionate de autorităţile americane, europene şi britanice. Toate aceste autorităţi au spus că sancţiunile nu ar urma să aibă un impact asupra Gefco, care este o societate independentă înregistrată în Franţa", a precizat transportatorul.

"În pofida acestor clarificări, derularea afacerilor noastre zilnice cu clienţii şi partenerii comerciali din întreaga lume a devenit extrem de dificilă din cauza structurii acţionariatului nostru", a adăugat Gefco.

Directorul general de la Russian Railways, Oleg Belozerov, este considerat un apropiat al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Înfiinţată în 1949, Gefco are 11.500 de angajaţi în 47 de ţări, printre care se numără şi România. Compania oferă servicii de transport producătorilor auto Stellantis, Ford, Renault, Skoda şi Toyota dar şi altor companii precum Nestle şi Electrolux. În 2021, Gefco a realizat o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro.

Sursa foto: GEFCO/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri