Autorităţile UE de reglementare antitrust, care luna trecută au verificat unele companii din industria modei, se concentrează pe un grup de designeri care în urmă cu doi ani au cerut schimbări ale perioadelor de vânzare şi discounturi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Comisia Europeană, care nu a dat publicităţii numele companiilor sau ţările în care au fost efectuate raiduri, susţine că firmele ar fi încălcat reglementările privind practicile comerciale restrictive, care includ stabilirea preţurilor, scrie Agerpres.

Executivul comunitar caută semnăturile dintr-o scrisoare deschisă apărută în 2020, în care se solicitau schimbări fundamentale în industria modei, pentru a o face mai sustenabilă din punct de vedere social şi al mediului, susţin sursele.

Sute de companii din întreaga lume au semnat scrisoarea deschisă, inclusiv Dries Van Noten, Thom Browne, Proenza Schouler, Lane Crawford, Mary Katrantzou, Gabriela Hearst, Altuzarra şi Missoni Group. Firmele nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia iar Comisia Europeană nu a răspuns imediat acestor cereri.

În scrisoare se propune mutarea sezonului toamnă / iarnă în august - ianuarie şi a sezonului primăvară / vară în perioada februarie - iulie, pentru a corespunde actualelor anotimpuri.

De asemenea, sunt propuse discounturi la finalul sezonului pentru mai multe produse, pentru reducerea risipei din fabrici şi a stocurilor.

În plus, Comisia Europeană a solicitat informaţii altor companii din industria modei, întrebându-le dacă au semnat scrisoarea şi detalii privind afacerii lor în UE, susţin sursele.

Acestea adaugă că există şi posibilitatea să fi fost înfiinţată o cameră de chat unde să se discute subiectul.

În contextul sancţiunilor impuse Rusiei, UE a avertizat recent companiile să nu exploateze situaţia înfiinţând carteluri sau abuzând de poziţia lor dominantă pe piaţă. Companiile care încalcă reglementările antitrust UE pot fi amendate cu până la 10% din cifra lor de afaceri globală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri